cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. június 1., 17:44

Már hétmillió autót gyártottak a pozsonyi Volkswagenben

Szerdán (május 31.) kora este legyártották a Volkswagen pozsonyi  gyárában a hétmilliomodik autót, egy VW Touareget, amely Kínába kerül – tájékoztatott Lucia Kovarovič Makayová, a Volkswagen Slovakia szóvivője.

Fotó: TASR
A rendkívül nehéz helyzet és a számos válság ellenére sikerült ezt elérnünk, amelyekkel az elmúlt években szembe kellett néznünk, és még most is meg kell birkóznunk velük”

– jelentette ki Oliver Grünberg, a Volkswagen Slovakia igazgatótanácsának elnöke, az igazgatótanács műszaki területekért felelős tagja.

Kovarovič Makayová azt is hangsúlyozta, a Volkswagen Touareget kizárólag Pozsonyban gyártják, immár két évtizede innen látják el az egész világot. Egy gyártósoron készülnek az Audi Q7 és Audi Q8 SUV modellekkel.

Hozzátette, hogy a VW Slovakia pozsonyi gyára az első volt Szlovákiában, és a legnagyobb az országban, közvetlenül 11 ezer embert foglalkoztat, és további ezreknek jelent munkát a beszállító cégeknél és partnercégeknél. Jelenleg a csoport négy márkájából nyolc modellt gyártanak Pozsonyban, a városi kisautóktól kezdve az SUV-ig.

A legyártott 7 millió gépkocsi között 18 féle modell volt, Volkswageneken kívül a csoport márkái közül Škoda, Porsche, Audi és Seat gépkocsikat gyártottak a szlovák fővárosban.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.