2022. június 20., 11:01

Már a horvátok is befagyasztották az üzemanyagárakat. Mire vár Szlovákia?

A horvát kormány az autópályák kivételével két hétre rögzítette az üzemanyagok kiskereskedelmi árát - közölte Andrej Plenkovic horvát kormányfő hétfői sajtótájékoztatóján.

benzinkút tankolás
Fotó: TASR

A rendelet a 95-ös oktánszámú benzinre, valamint a dízelre vonatkozik, a prémium üzemanyagok szabadárasak maradnak mindenhol. 

Az eurosuper 95 árát 13,50 kunában (1,79 euró), az eurodízelét 13,08 kunában (1,74 euró) határozta meg a kabinet. A kormányfő kiemelte: ha nem avatkoznak be, keddtől a benzin ára 14,57 kunába, a dízelé 14,06 kunába kerülne. Ezek az árak most az autópályákra lesznek érvényesek - mondta, hozzátéve, hogy az ársapka a horvát benzinkutak 94 százalékát érinti. 

Horvátországban az elmúlt időszakban nem maximálták a kőolajtermékek árát. Zágráb ehelyett rögzítette a kereskedői árrést és ideiglenesen csökkentette a benzin és a gázolaj jövedékiadó-mértékét.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.