Krajniak elárulta, hogy miként lesz idén a tizenharmadik nyugdíjjal

2021. július 1., 12:01
Rajkovics Péter

Milan Krajniak munkaügyi miniszter egyik nyilatkozatában beszélt arról, miként lehet idén év végén a tizenharmadik nyugdíjjal.

Fotó: TASR

A nyugdíjpótlék kérdése már a 2020-as választások előtti időszakban is nagy vitákat váltott ki, a Fico-kormány még ellenzéki segítséggel is elfogadta, majd a Matovič-kabinet igyekezett ezen módosítani, s végül egy köztes megoldás született, amely miatt a jelenlegi ellenzék ugyanakkor sokszor támadja a kormánypártokat, leginkább pedig Krajniak Sme rodináját.

A tárcavezető ezúttal a webnoviny.sk portálnak nyilatkozva elárulta, a 13.nyugdíj az idén sem marad el, s ő ugyan szeretné annak összegét növelni, de az idei költségvetésben a járvány miatt nincs lehetőség. Ez azt is jelenti, hogy a nyugdíjasok a tavalyihoz hasonló összeget kapnak majd, vagyis 50 és 300 euró között.

A közel másfél millió nyugdíjas közül tavaly azok kapták a legmagasabb összeget, akik havi nyugdíja 214,80 euró volt. A 909,28 euróval és annál magasabb nyugdíjjal rendelkezők pedig a legalacsonyabb összeget kapták az év végén.

Kövesse facebook oldalunkat is!