2022. január 14., 13:03

Kinek éri meg Szlovákiából Magyarországra járni tankolni?

Szlovákia a legtöbb területen elmarad a környező országoktól a járvány hatásainak kezelésében, nincs ez másként a gazdasági kérdésekben sem.

üzemanyag tankolás benzin
Fotó: Pixabay

A tvnoviny.sk cikkében arra hívta fel a figyelmet, hogy a szlovák határmentén élők a lengyel és a magyar oldalon is jobb árak mellett tudnak tankolni, mint Szlovákiában.

Természetesen a tankolás leginkább azoknak éri meg, akik az üzemanyagtartály teljes kapacitását kihasználják. Magyarországban már november óta megszabták az üzemanyag felső árát, a megszabott 480 forintos literenkénti áron lehet hozzájutni a 95-ös benzinhez és a dízelhez. Lengyelországban februártól lép érvénybe az ilyen szabályozás.

Szlovákia nem tervez semmi hasonlót, sőt, adózás szintjén sem várható olyan döntés, amely az árakat lenyomná, éppen ezért január végéig még 1-2 centtel növekedhet az ár.

A portál összefoglalója szerint, ha egy tankolás esetén legalább 5 eurót szeretnénk spórolni, akkor a magyar határtól 20 kilométerre élve is megéri átmenne tankolni, ha pedig esetleg rögtön a határ mentén élünk, akkor egy tankolás esetén több mint nyolc eurót is spórolhatunk, ha az átlagárakkal számolunk.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.