2022. november 15., 10:53

Ki kap a napokban magasabb családi pótlékot?

A kormány még októberben hagyta jóvá az inflációs mentőcsomag második fázisát, összesen mintegy 15,6 millió euró értékben, amely a családi pótlékok kifizetését is érinti.

pénz
Fotó: unsplash.com

A kormányzat kommunikációja szerint a csomag a legszegényebbeken és azokon a családokon segítene elsősorban, akik az előző kiírásból kimaradtak. 

A családi pótlékok tekintetében egy csoportot érint az egyszeri változás, méghozzá a június elseje és október 31-e született gyermekek szüleinek kifizetett összeg ebben a hónapban 100 euró lesz. Összesen mintegy 23 650 gyermeket érint a változás. Az összeg tehát 70 euróval emelkedik ebben a hónapban, az idei 30 euróról. Ha tehát most magasabb családi pótlékot kap gyermeke után, ez lehet az oka.

Kiknek segít még a mentőcsomag?
  • Hasonló összegű támogatást kapnak azok az eltartott gyermekek, akik után az egyik szülő kevesebb mint 150 euró gyerektartási díjat fizet. A rendelkezés mintegy 85 ezer gyermekre vonatozik.
  • Szintén egyszeri, százeurós támogatást kapnak az alacsony jövedelmű, súlyos egészségkárosodással élő személyek, összesen mintegy 29 400-an.
  • Az a mintegy 1300 árva gyermek, aki az államtól nem kap árvasági juttatást, szintén egyszeri 100 eurós támogatásban részesül.
  • Az a 14 283 háztartás, amely az előző kifizetés óta anyagi szükséghelyzetbe került, szintén kap 100 eurót.
  • Azok a gyermekotthonban nevelkedő fiatalok, akik 2020 januárja és 2022 októbere között kerültek ki az otthonokból szintén 100 eurós egyszeri támogatáshoz jutnak. Ők mintegy 900-an vannak. Hasonló segítséget kap az a mintegy 2500 fiatal felnőtt, akik ugyanebben az időszakban hagyták el nevelőszüleik házát.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.