2023. február 8., 21:02

Jóváhagyta az EB Szlovákia második fizetési kérelmét a helyreállítási tervből

Az Európai Bizottság jóváhagyta Szlovákia második fizetési kérelmét a helyreállítási tervből, tájékoztatott Eduard Heger ideiglenes miniszterelnök a közösségi oldalán.

Eduard Heger
Fotó: TASR

„Továbbra is Európa éltanulói között vagyunk, mi vagyunk a hatodik ország, amelynek a Bizottság jóváhagyta a második kifizetést, s ennek köszönhetően 815 millió eurót kaphatunk az EU-tól” – mondta Heger. Kiemelte, hogy Szlovákia további 16 mérföldkövet is teljesített.

Eddig mintegy 50 pályázati felhívást hirdettünk meg több mint 1,3 milliárd euró értékben. Az önkormányzatok, a vállalkozók, de az állampolgárok is meríthetnek belőlük"

– tette hozzá Heger. Mint mondta, 18 közvetlen támogatási program is indult, több mint 430 millió euró értékben.

Az Európai Bizottság szerdán jóváhagyta Csehország és Szlovákia kifizetési kérelmeinek két pozitív előzetes értékelését a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) keretében, amely az EU koronavírus utáni következő generációs gazdaságélénkítési tervének (NGEU) kulcsfontosságú eszköze.  Szlovákia esetében 709 millió eurós összegről van szó, támogatás formájában.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.