2022. július 5., 14:58

Japán nem vesz orosz aranyat

A japán kormány az ukrajnai háború miatt betiltotta az orosz arany importját kedden, továbbá befagyasztotta több orosz kormányzati tisztségviselő és vállalkozó vagyonát.

arany
Fotó: unsplash.com
Illusztrációs felvétel

A most bejelentett új büntetőintézkedések között szerepel az orosz nemesfémek - egyebek között az arany - importjának tilalma, valamint 57, a moszkvai kormányhoz köthető ember vagyonának befagyasztása - írta közleményében a japán külügyminisztérium.

Tokió szankciókkal sújtotta Dmitrij Grigorenko miniszterelnök-helyettest, valamint a Vlagyimir Putyin orosz elnök bizalmasának, illetve offshore-vagyonkezelőjének tekintett Szergej Roldugin csellóművészt és feleségét, Jelena Mirtovát.

A japán kormány emellett megtiltotta az exportot 65 orosz és 25 fehérorosz vállalat felé.

Japán korábban felfüggesztette azoknak a félvezetőknek és mikrochip-alkatrészeknek az exportját, amelyeket az orosz hadiipar is használ, valamint betiltotta a luxusautók kivitelét Oroszországba.

Az ázsiai ország az ukrajnai háború február 24-i kezdete óta több mint 560 embert és 40 vállalatot vett fel szankciós listájára.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.