2022. október 2., 10:46

Hirman: Szlovákia nem veszített, az EU új javaslatot dolgoz ki az energiaválság megoldására

A gazdasági miniszter erről vasárnapi sajtótájékoztatóján beszélt.

hirman
Fotó: Tasr

Karel Hirman Brüsszelből való hazatérése után állt a sajtó nyilvánossága elé.

Elmondása szerint az Európai Unió hamarosan konkrét javaslatot mutat be a földgáz árára vonatkozó szabályozást illetően. Az eredeti javaslatot több európai vezető, köztük Eduard Heger szlovák kormányfő is bírálta.

Hirman a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a kritikus reakciók meglepték, azokat idő előttinek érzi - ezzel tulajdonképpen saját főnökét, a kormányfőt is bírálta.

A gazdasági tárcavezető szerint az eredeti javaslatot csak "formálisan" fogadták el, tudatosítva, hogy az nem felel meg a tagállamok érdekeinek. Vagyis Szlovákia nem veszített a brüsszeli döntéssel, az Unió hamarosan bemutatja a konkrét javaslatát - állítja Hirman.

Eduard Heger az energiaválság kapcsán a Financial Timesnak korábban úgy fogalmazott, összeomlás fenyegeti a szlovák gazdaságot, valamint hogy az Ukrajna elleni orosz inváziót követő drágulás „megölheti” az ország gazdaságát, ha nem kap milliárdos nagyságrendű támogatást Brüsszeltől.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.