2022. november 7., 18:44

Heger: Kisegítjük a nagy energiaigényű vállalatokat!

Eduard Heger kormányfő hétfőn délután jelentette be, elfogadta a kabinet a nagy energiaigényű vállalatok támogatásáról döntő elképzelést.

Eduard Heger
Fotó: TASR

Heger a sajtótájékoztatón arról beszélt, az energiaköltségek kompenzálására elkülönített keretösszeg mintegy 40 millió eurót tesz ki. Milan Krajniak munkaügyi miniszter kiemelte, a támogatás által közvetett módon mintegy 50 ezer munkavállaló állását lehet majd megmenteni azzal, hogy a nagy energiafelhasználással bíró vállalatokat kisegítik.

A pénzügyi tárca államtitkára, Marcel Klimek szerint a vállalkozásoknak nyújtott segítség "gyors lesz és pénztárcabarát", aszerint mennyi árat fogyaszt az adott munkáltató és mennyit fizet az energiáért.

A gazdasági tárca mindeközben folytatná a tárgyalásokat a jövő évre vonatkozó segítség kapcsán is, Peter Švec államtitkár szerint keresik még a legmegfelelőbb megoldásokat.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.