2020. november 9., 18:16

Gigaberuházást hoz Pozsonyba a Volkswagen

Jelentős befektetéseket tervez a Volkswagen a pozsonyi gyárában, jelentette ki Herbert Diess, a konszern elnöke. Az ok az, hogy meghiúsult a cégóriás törökországi gyárának megépítése.

Fotó: TASR/AP

„A pozsonyi gyártási kapacitások megnövelése mellett döntöttünk” - mondta Diess az Automobilwochenak adott interjúban. „A koronavírus-járvány is közrejátszott abban, hogy átalakítjuk kapacitásainkat és úgy döntöttünk, nincs szükség új gyárra” - tette hozzá.

Vagyis végleg eldőlt, hogy a VW nem épít új gyárakat, hanem a jelenlegieket fejleszti, a pozsonyi fejlesztés értéke körülbelül 1 milliárd euró lesz, például új összeszerelő sor és karosszériagyártó részleg épül.

Diess az interjúban dicsérte a pozsonyi gyárat, szavai szerint a fejlesztése nem lesz drágább, mint amennyibe a konszern törökországi terveinek megvalósítása került volna. „Az egyetlen hátrány, hogy mivel nem lesz új törökországi gyár, nem tudunk terjeszkedni az ottani piacon.” Diess azonban leszögezte, ezt a tervet végleg ejtették, „Törökország már nem aktuális”.
 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.