2021. február 11., 17:00

Felértékelődött a digitális marketing szerepe a járvány alatt

A koronavírus-járvány miatti korlátozások bevezetésével az online rendelés vette át a központi szerepet, amit minden vállalkozás igyekszik a lehető legjobban kihasználni, a szokásosnál is nagyobb figyelmet fordítva az online marketingre. A digitális marketing ipar dinamikus és folyamatosan változó.

Fotó: pixabay.com

A marketing nagyágyúi sok esetben a legalattomosabb módon bombázzák a fogyasztókat, így nem árt résen lenni, tisztában lenni a dolgok miértjével a tudatalatti befolyásolás elkerülése, csökkentése érdekében. A tájékozottság előnyünkre válhat, ha nem dőlünk be mindenféle leárazásnak és kedvezménynek, amikkel a különböző médiaplatformokon akarva-akaratlanul bombáznak, miközben ebbe az adatkezelési tájékoztatót nem elolvasva, a sütik elfogadásával beleegyezünk. Akár az időhiány miatt, akár azért, mert túlságosan hosszú és bonyolult a leírás, sajnáljuk rápocsékolni az energiánkat, addig lassan, de biztosan belemásznak a fejünkbe a felugró ablakokon, hírlevelek, influenszerek által hirdetett nyereményjátékokon keresztül.

Hírlevelek

A Statista adatai alapján 2021-ben 319 milliárd e-mail érkezik naponta, és ez a szám 2024-re 361 milliárdra növekedhet. Ez azt bizonyítja, hogy az e-mailek küldése továbbra is az egyik legjobb módszer a fogyasztók elérésére. A GetResponse egyik legújabb kutatása alapján az üdvözlő e-maileket az esetek legalább 82%-ában megnyitják. Ez egy fontos mérőszám, amelyet figyelembe kell venni, mivel ez meghatározza, hogy az e-mailes marketing kampánya működik-e vagy sem. Az e-mail nyitási aránya közvetlenül kapcsolódik a CTR-hez, vagyis az átkattintási arányhoz. Tehát ahogy elolvassák az e-mailt, valószínű, hogy az átirányításon keresztül kapcsolatba lépnek a vállalattal, termékeit megvásárolják, vagy nézegetik az oldat bizonyos ideig, tudomást szereznek róla.

Az ügyfelek bizalmának megteremtése érdekében a legtöbb hírlevél már személyre szabott, mert ezek az e-mailek akár 6-szor magasabb tranzakciós arányt nyújtanak, mint az általános e-mailek az Experian Marketing Services statisztikái alapján.

SEO

Az összes online interakció 93% -a keresővel kezdődik - derül ki az Internet Live Stats statisztikáiból. A Google keresőbe beírtak után nem árt tehát belegondolni, hogy a keresett szóra, kifejezésre kidobott legelső oldalak, hirdetések biztosan azok vagy sem, amiket valójában keresünk. Az online marketing szakemberek 72% -a a kiváló minőségű tartalom létrehozását tartja a leghatékonyabb SEO taktikának. A SEO (Search Engine Optimization), vagyis a keresőoptimalizálás lényege, hogy egy weboldalt bizonyos szavakra, kifejezésekre a találati lista adott helyeire minél előrébb juttasson. Az Internet Live Stats adatai szerint a Google-ben való keresések száma másodpercenként átlagosan 77 000. Ez egy éven belül legalább 2 billió keresést jelent.

Közösségi média marketing

Mivel a digitális marketing ipar folyamatosan változik, naprakésznek kell lennie a legfrissebb kutatásokkal és trendekkel kapcsolatban, hogy tudatosan használjuk a közösségi platformokat és átlássuk, miért készítették az üzeneteket olyanokra, amilyenek. A közösségi média platformok erejét nagy hiba alábecsülni termékek vagy szolgáltatások reklámozásában.

Az influenszerek általi értékesítés új közönséget szerez a közösségi médiában.

Az Emarsys 2019-es adatai szerint 3,2 milliárd közösségi média-felhasználó van nap mint nap, ami a lakosság mintegy 42% -át jelenti. A Global World Index elemzéséből kiderült, hogy a fogyasztók átlagosan 2 órát és 22 percet töltenek a közösségi médiában. Az értékesítési technikák folyamatosan fejlődnek, hogy megfeleljenek a fogyasztók folyamatosan változó viselkedésének.

Több tartalom, a ma7 médiacsalád instagram profilján.
Megosztás
Címkék