2020. február 13., 18:11

Érsek nem törölné el az autópályadíjakat, inkább megemelné

Érsek Árpád (Most-Híd) közlekedésügyi miniszter nem ért egyet az autópálya-matricák eltörléséről szóló javaslattal. Rámutatott: az autópályák használatáért fizetendő díjat 11 éve nem emelték, ezért az autópálya-matricák árát inkább növelni kellene.

Érsek Árpád
Fotó: TASR

A matricák eltörlése esetén a tárcavezető szerint kevesebb pénz jutna az autópályák építésére és karbantartására.
Érsek úgy véli, az intézkedés miatt Ladislav Kamenický (Smer-SD) pénzügyminiszternek szűkítenie kellene az egyes tárcák rendelkezésére álló anyagi forrásokat.

A kormány szerdán (február 12.) fogadta el az autópálya-matricák eltörléséről szóló javaslatot. Azt is jóváhagyta, hogy az indítványról gyorsított eljárás keretében döntsön a parlament.

Az autópálya-matricák eltörlése nem csupán a természetes személyeket, hanem a 3,5 tonnánál könnyebb járműveket üzemeltető jogi személyeket és egyéni vállalkozókat is érintené

A javaslattal kedden (február 11.) állt elő Andrej Danko, a parlament és az SNS elnöke. Hangsúlyozta: az indítvány napirendre tűzése volt a rendkívüli ülés összehívásának egyik feltétele. A pénzügyminiszter szerint az intézkedés mintegy 70 millió euróba kerülne.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.