2022. október 19., 14:17

Csak decemberben tudjuk meg, hogy mennyit fizetünk majd az energiáért

Egyre valószínűbb, hogy a jövő évi energiaárakat csak decemberben ismerjük meg, legalábbis erre utal Karel Hirman, gazdasági miniszter a pravda.sk-nak adott nyilatkozata.

hirman
Fotó: Tasr

A tárcavezető szerint a díjszabást úgy fogják nyilvánosságra hozni, mint a korábbi években. Ez azt jelenti, hogy decemberben, viszont kiemelte, ugyan növekedni fognak az árak, de a legtöbb háztartás számára elviselhetők lesznek. Akiknek pedig ennek ellenére problémájuk lesz azok kifizetésével, szociális segélyt kapnak a munkaügyi tárcától - emelte ki Karel Hirman.

Egyúttal arról is beszélt, hogy az elődje által javasolt 15 százalékos spórolási szabályon változtatni fognak. Ez annyit jelentett volna, hogy azok kapták volna kedvezőbb áron elektromos áramot, akik korábbi fogyasztásukhoz vagy a fogyasztói csoporthoz képest 15 százalékot megtakarítottak.

A miniszter szerint ezt a szabályt vélhetően megváltoztatják és az a közszférára, az állami hivatalokra és a vállalatokra lesz érvényes.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.