Bizonytalan a tizenharmadik havi nyugdíjak kifizetése

2020. május 21., 16:20
ma7

Veronika Remišová (Za ľudí) beruházásokért és regionális fejlesztésekért felelős miniszter kihangsúlyozta, a 13. havi nyugdíj kifizetése függ az állam pénzügyi lehetőségeitől. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy ezek a lehetőségek pedig alaposan beszűkültek a járvány okozta recesszió miatt.

Remišová nagyon örülne annak, ha a nyugdíjakat valamilyen formában kifizetnék, de elmondása szerint ez nagyban függ a gazdaság jelenlegi helyzetétől, ezért meg kell várni, hogy alakulnak a mutatók a továbbiakban.

A miniszter asszony hozzátette, a társadalomnak vannak más csoportjai is, akiknek szükségük lenne a támogatásra.

A pénzügyminiszter, Eduard Heger (OĽaNO) arra figyelmeztetett, a 13. havi nyugdíjak kezelése nem volt betervezve az idei költségvetésre, mert az előző kormány azt nem számolta bele.

Heger azt is megemlítette, hogy az előző kormány költségvetése két milliárd euróval maradt el az idei költségvetéshez képest, hiszen a Smer a választások előtt újabb 447 millió eurótígért be, a 13. havi nyugdíj formájában. Heger szerint nagyon okosan kell összeállítani a jövő évi költségvetést, mivel a koronakrízis miatt az állam pénzügyi lehetőségei jócskán beszűkültek.

Kövesse facebook oldalunkat is!