2022. június 27., 14:30

Az üzemanyagárak csökkenésére számítanak a szakértők: érdemes lehet várni a tankolással!

Az elmúlt hónapok folyamatos áremelkedése után az utóbbi hetekben nagyjából stabilizálódott az üzemanyagok ára. A benzin literjéért 1,91 eurót, a gázolajért ennél valamivel többet, 1,92-93 eurót kérnek. Kérdés, meddig?

benzin
Fotó: pixabay.com

Iparági szakértők azt mondják, hamarosan enyhe árcsökkentésre lehet számítani. A Dáta bez pátosu honlap elemzői azt mondják, július elején lassú, de stabil csökkenésnek indulnak az üzemanyagárak. 

Állításukat azzal támasztják alá, hogy a nyersolaj ára az elmúlt hetekben lassú csökkenésnek indult.

A tvnoviny.sk által megkérdezett iparági szakértő ennyire nem optimista. Stanislav Pánis, a J&T elemzője azt azért elképzelhetőnek tartja, hogy, ha csökkenésre nem is, de árstabilizációra számítani lehet az előttünk álló időszakban. Az elemzők azért is óvatosan nyilatkoznak, mert az üzemanyagok árát nem csak a nyersolaj piaci árának csökkenése alakítja. Mivel a nyári hónapokban hagyományosan megnő az üzemanyagok felhasználása, a készlethiány felnyomhatja az árakat.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.