2022. február 16., 13:19

Átlépte a lélektani határt a cigaretta ára

Nehéz idők járnak a dohányosokra. Februártól megint drágább lett a füstölni való. A cigaretta fogyasztási adóját először egy éve emelték és még jövőre is nőni fog.

dohányzás
Fotó: unsplash.com

Egy éve 40 centtel nőtt egy doboz cigi ára. Idén februártól további 20 centtel emelkedik. Sokan, akik tehetik még régi áron próbálják beszerezni maguknak, s akár kartonszámra veszik a cigarettát. Amíg a régi készletek el nem fogynak.

A pénzügyminisztérium az emeléstől nagyobb jövedelmet vár, s szeretné a cigaretta árát a környékbeli államok árszintjéhez közelíteni. Nem mellesleg az is célja, hogy a lakosság egészségét védje.

Három év alatt 80 centes drágulás

Úgy tűnik, a füstölnivaló ára a közeljövőben sem áll meg, jövőre újabb 20 centtel akarják felsrófolni. Az előző két évben történt emeléssel együtt ez már 80 cent.

Ez pedig azt is jelenti, hogy a legkelendőbb cigarettafajtát 4 euró alatt már nem lehet megvenni. S jövőre még drágább lesz.

Hogy az egyre csak növekvő árak hány dohányosnak veszik el a kedvét a füstöléstől, az persze még a jövő zenéje.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.