2022. május 24., 14:35

Amit a német kormány meglépett, arról mi legfeljebb csak álmodozhatunk

A német vasúttársaság, a Deutsche Bahn (DB) és más közlekedési vállalatok hétfőtől 9 eurós havi bérlet árusításába kezdtek. Ez részét képezi annak a kormánycsomagnak, amivel a növekvő inflációra és emelkedő üzemanyagárakra reagál a német politika. A Deutsche Bahn szerint óriási az érdeklődés a kedvezményes bérletek iránt. Csak hétfőn a kora reggeli órákban már 50 ezret adtak el belőlük az interneten keresztül. Erről a DPA hírügynökség tájékoztatott.

üzemanyag tankolás benzin
Fotó: Pixabay

Ezekkel a rendkívül olcsó havi bérletekkel az emberek egész Németországon belül utazhatnak – vonattal és busszal is.

Június, július és augusztus hónapokra lehet ilyen bérleteket beszerezni.

A szövetségi kormány ezzel szeretné csökkenteni a lakosság anyagi terheit és egyúttal attraktívabbá tenni a tömegközlekedést. Két és fél milliárd eurót különítettek el a közlekedési vállalatok veszteségeinek kompenzálására a három nyári hónapban.

A német kormány jóváhagyta a benzin és gázolaj végleges árának csökkentését is - ideiglenes adókedvezménnyel. A célja ezzel az, hogy az üzemanyagok árát a válság előtti szintre hozza vissza.

Ezek akkor kezdtek emelkedni, amikor Oroszország megkezdtek Ukrajna elleni invázióját.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.