2021. január 29., 14:05

A VW-csoport több mint 60 000 autót hív vissza - az Audit, a Seatot és a Škodát is érinti

Még a tavalyi év végén terjedt el a hír, hogy a Volkswagen világszerte több tízezer járművet hív vissza. A Golf kompakt, a Tiguan Touran vagy a T-Roc modellek 38 100 darabjáról volt szó 2020-ból, amelyeknél a DSG automata sebességváltó van és bal oldali kormány.

Belső ellenőrzés során kiderült, hogy az a pedállemez, amellyel a vezető lába fékezés közben érintkezik, bizonyos körülmények között deformálódhat, sőt teljesen elválhat vagy eltörhet.

Visszahívjuk a járműveket, hogy ellenőrizzük a pedált, és szükség esetén kicseréljük

 - áll a VW akkori hivatalos közleményében.

A Svolavacky.cz cseh portál nemrégiben közzétett információi szerint azonban a visszahívás végül sokkal nagyobb méretű lett.

Összesen akár 63 328 jármű is érintett lehet, nem csak a VW modelleknél, hanem a csoport többi márkáinál is.

A probléma tehát az Audi, a Seat és a Škoda, valamint a 2020-as modellek DSG automata váltóval felszerelt autóit is érinti. A német szövetségi gépjármű-közlekedési hivatal szerint hibás hegesztés okozza a hibát.

A visszahívási akció részeként egy erre felhatalmazott műhely szükség esetén a teljes fékpedált kicserélheti. A gyártó szerint ez a probléma eddig nem okozott károkat vagy baleseteket.

Az Audinál a probléma világszerte 7389 Q2 és Q3 modellt érint, a Seatnál 3723 Ateca és Tarraco modellt.  A Škodának 14 097 ügyfelet kell felhívnia, akik megvásárolták a népszerű Karoq és Kodiaq gépjárműveket.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.