2020. május 16., 09:35

A pozsonyi reptér pár hónapig repülő-parkolóként működik

A pozsonyi reptér a közeljövőben 72 Bombardier típusú repülőgép parkolójaként működhet, az Eurowings, Austrian Airlines és további társaságok számára. A pozsonyi reptér tájékoztatása szerint, a reptér akár 1500 eurót is inkasszálhat repülőgépenként.

repter-pozsony.jpg
Fotó: archívum

Ezzel a krízis idején pár tízezer eurós bevételhez juthat a reptér a „parkoltatásból”, de további bevételt hozhatnak az esetleges javítások. A repteret azért is választották, mert itt, Pozsonyban működik az Austrian Technik Bratislava 300 alkalmazottal, amelyek a repülőgépek konzerválásával is foglalkozik.

Németországból az Eurowings mér ideröptetett 15 repülőgépet, és az Austrian Airlines is itt állomásoztat jelenleg 4 gépet, amelyek számát 17-re növelné. További 40 repülő érkezését várják a közeljövőben.

A pozsonyi reptér arra számít, hogy ezek a gépek minimálisan pár hónapot itt töltenek, hiszen a nemzetközi légitársaságok szerint a légi járatok őszre csak fele akkora kapacitásra fognak tudni megújulni. A teljes fordulatszámra való visszatérést csak pár éven belül lesz reális.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.