cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. január 27., 16:45

Xisco Muňoz: A csapat jó úton halad

Második felkészülési mérkőzésén és túl van a dunaszerdahelyi DAC. A Niké Liga őszi ötödik helyezettje pénteken a bécsi Austria ellen lépett pályára az osztrák fővárosban és háromgólos vereséget szenvedtek. A találkozót követően a DAC spanyol vezetőedzője Xisco Muňoz értékelt.

 

Xisco Munoz - DAC
Fotó: dac1904.sk

A téli felkészülési időszak második mérkőzésén háromgólos vereséget szenvedett a DAC a 24-szeres osztrák bajnok Austria Wien otthonában. A találkozót követően a DAC spanyol mestere Xisco Muňoz értékelte a látottakat.

„Kiváló meccsen vagyunk túl, sok fontos információt kaptunk. Az első hatvan percben sikerült megvalósítanunk az eltervezett dolgokat. A csapat jó úton halad, folytatjuk az eddigi ötletek gyakorlását. Megvoltak a helyzeteink a gólszerzésre és talán egy piros lap is elmaradt az ellenfélnél, de egy előkészületi mérkőzésről beszélünk, ott ez is belefér. Az utolsó félórában tíz új játékossal futballoztunk, akikkel türelmesnek kell lennünk, de egyébként jó benyomást keltettek.” - kezdte értékelést Xisco Muňoz a DAC vezetőedzője.

A 43 esztendős spanyol vezetőedző elmondta a fiatal akadémistáknak még szokniuk kell az iramot, de az eredmény nem volt annyira fontos ezen a mérkőzésen. A DAC vezetőedzője továbbá kiemelte feladatuk az, hogy minden fiatal tehetségnek lehetőséget biztosítsanak a bizonyításra.

„A fiataloknak hozzá kell szokniuk a felnőtt labdarúgás iramához. A végeredmény annyira nem volt ma fontos, inkább az, amit az első hatvan-hatvanöt percben mutattunk és hogy a fiatalokat igyekeztünk bedobni a profi labdarúgás világába. Az a feladatunk, hogy az akadémistáinknak is lehetőséget biztosítsunk.” - nyilatkozta Xisco Muňoz a bécsi Austria elleni találkozót követően.

 

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.