Villámgyors kongói szélsővel erősített a DAC

2020. július 30., 07:30
Ondik Gábor

A Fortuna Liga előző idényének bronzérmese a DAC hivatalos honlapján jelentette be harmadik nyári szerzeményét. A sárga-kékek legújabb igazolása az AS Monaco nevelése, a kongói Yhoan Many Andzouana.

Fotó: Lelkes Ernő

A dunaszerdahelyi csapat gőzerővel készül az új idényre és az Európa-liga selejtezőire. Ennek tudatában Bernd Storck együttese új játékosokkal erősített az elmúlt napokban, hogy a csapat az új idényben elérje a kitűzött célokat. A DAC harmadik nyári igazolása a kongói Yhoan Many Andzouana lett, aki legutóbb a belga másodosztályban futballozott.

A 23 esztendős szélső hároméves szerződést kötött a dunaszerdahelyi alakulattal.

Andzouana a francia AS Monaco akadémiáján nevelkedett, ahol végigjárta a korosztályos csapatokat, majd a Monaco felnőttcsapatában is bemutatkozhatott a PSG ellen, a Francia Kupa elődöntőjében. A Monaco színeiben az Ifjúsági Bajnokok Ligájában is pályára léphetett és az orosz Zenit ellen gólt is szerzett. A villámgyors és jól cselező kongói szélső szerepelt még a spanyol Perelada és Girona csapatában is, míg legutóbb a belga másodosztályban érdekelt Roeselare csapatában futballozott.

Pályafutása során eddig összesen 97 mérkőzésen lépett pályára csapataiban, ezalatt 13 gólt és három gólpasszt jegyzett.

„Elsősorban annak örülök, hogy sikerült őt a DAC-ba leigazolnunk. Egy nagyon intelligens játékost szereztünk, aki képes mindkét szélen, jobbról és balról is futballozni. Nagyon gyors, jól cselez és jeleskedik az egy egy elleni játékban. Meggyőződésem, hogy erősítést jelent a csapatnak, és hogy segíteni fog nekünk” – nyilatkozta a DAC hivatalos honlapjának Bernd Storck vezetőedző a sárga-kékek legújabb szerzeményéről.