magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2022. szeptember 16., 14:00

Vécsei szerint van esély a Fradi továbbjutására

Az Európa-liga csoportkörének második körében szenzációs győzelmet aratott a Monaco otthonában a Ferencváros. A zöld-fehérek három magyar válogatott futballistája is értékelte a szenzációs sikert az M4 Sport kamerái előtt.

Vécsei
Fotó: fradi.hu

Óriási meglepetésre a magyar bajnok Ferencváros a francia bajnokság előző idényének harmadik helyezettje az AS Monaco otthonában is győzni tudott, így hat ponttal vezeti csoportját az Európa-liga H jelű kvartettjében. A lefújást követően a Fradi három magyarja is értékelt, a győztes gól szerzője Vécsei Bálint szerint reális esélyük van a továbbjutásra.

„Hat ponttal ott vagyunk. Erről álmodtunk az elején, az első győzelem megadta a kezdő lökést, és úgy érzem, ma is nagyon jó mérkőzést játszottunk. Megvoltak a helyzeteink, volt lesgólunk is, tehát nem csak kivédekeztük és találtunk egy gólt. Teljesen megérdemelten nyertünk. Ahogy látjuk, fel tudjuk venni a versenyt a legjobb csapatokkal is. Úgyhogy úgy érzem, reális esélyünk van, hogy továbbjussunk. Most már nemcsak álom, van teljesítmény is mögötte” - értékelt a M4 Sport kamerái előtt a győzelmet jelentő találat szerzője Vécsei Bálint

A csütörtökön balhátvédként is helyt álló Botka Endre a csapatot a hercegségbe is elkísérő Fradi-tábort méltatta, akik remek hangulatot teremtettek.

„Le a kalappal a szurkolóink előtt, tényleg hazai hangulatot tudtak teremteni nekünk itt, Monacóban is. Ismét az ő segítségük kellett, hogy ezt a meccset megnyerjük.Nem éreztem rajtuk, hogy annyira jó erőben lennének, vagy éreznék azt, hogy mit kellene ellenünk csinálniuk. Nagyon türelmesek voltunk, és nem mentünk bele abba, hogy minden áron gólt akarunk rúgni, hanem szépen tartottuk hátul a labdát, és egy ilyen szituációra vártunk, mint amiből Bálint gólt rúgott.” - értékelt Botka Endre.

A győzelemhez persze ezúttal is nagyban hozzájárult a Fradi csapatkapitánya Dibusz Dénes is, aki remek védésekkel segítette három ponthoz csapatát.

„Míg az első félidő teljesen kiegyenlített volt, a második már egy teljesen más játékot hozott, többször be voltak szorulva a kapujuk elé. „A második félidőben nagyon küzdenünk kellett, de szerencsére nagyon fegyelmezett és szervezett volt a csapat. Igazából az történt a pályán, amire számítottunk, azt játszotta a Monaco, amire készültünk. Azt gondolom, ez egy hatalmas eredmény a klub történetében” „A második félidőben nagyon küzdenünk kellett, de szerencsére nagyon fegyelmezett és szervezett volt a csapat. Igazából az történt a pályán, amire számítottunk, azt játszotta a Monaco, amire készültünk. Azt gondolom, ez egy hatalmas eredmény a klub történetében” - fogalmazott a válogatott kapus az M4 Sportnak.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.