2021. szeptember 6., 17:06

Vajon mennyibe kerül Neymar udvariassága?

A Paris Saint-Germain brazil futballcsillaga, Neymar - fizetésén felül - évi hat és fél millió eurót kaphat klubjától jó "magaviseletének" méltánylásaképpen.

neymar
Fotó: TASR/AP

Az El Mundo spanyol napilap értesülése szerint a válogatott támadó szerződésének értelmében

a pályán kívüli udvariasságával és pontosságával érdemelheti ki a plusz pénzt, amelyet havi részletekben egyenlít ki a PSG.

Az újság tudomása szerint Neymarnak az etikai bónusz fejében eleget kell tennie annak a kitételnek, hogy

nem késik edzésről és mérkőzésről, továbbá udvariasan és barátságosan kommunikál a szurkolókkal, akiket köteles köszönteni minden meccs előtt és után.

A brazil az évi hat és fél milliós külön jutalomért a kontraktusa záradékában azt is vállalta, hogy nem bírálja nyilvánosan párizsi klubját, sem annak politikáját - írta az El Mundo,

amely vasárnap adott hírt arról, hogy az arab tulajdonban levő Paris Saint-Germain annak idején csaknem félmilliárd eurót áldozott Neymar megszerzésére és a sztár fizetésére.

A lap a rendelkezésére álló dokumentumokra hivatkozva azt írta, hogy a 29 éves támadóért az FC Barcelonának fizetett 222 millió euróhoz társult még a párizsiakhoz 2017-ben öt esztendőre szerződő Neymar évi 43,3 millió eurós bruttó fizetése, s a kontraktus kiegészült úgynevezett hűségbónusszal, amely hosszú távú maradásáért cserébe 50,5 millió euróval gazdagította a brazilt. Így a teljes "Neymar-művelet" - mint a futballtörténelem mindmáig legdrágább szerződése - az újság tudomása szerint összesen 489 228 117 euróba került.
 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.