2022. november 6., 20:29

Újabb pofonba szaladt bele a Slovan, megfelezte a hátrányát a DAC

A szlovák focihétvége másik nagy rangadóján a címvédő Slovan a nem épp legjobb formáját mutató Zsolna otthonában vendégeskedett és nem várt csúnya pofonba szaladtak bele az égszníkékek.

Slovan-Zsolna
Fotó: TASR

Soha rosszabb hétvégét dunaszerdahelyi szempontból, a sárga-kékek a Fortuna Liga legutóbbi fordulójában hazai közönség előtt egy hajrában lőtt góllal legyőzték az ősi rivális Spartakot. A álomszerű hétvégéről pedig a Zsolna gondoskodott, miután megtörte rossz sorozatát és átgázolt a címvédő Slovanon és 4-1-re kiütötték a címvédőt.

Vladimír Weisss ezúttal is eltaktikázta magát és túlrotálta csapatát, és több alapemberét is nélkülezte a Zsolna, talán túlságosan is alábecsülve a Zsolnát.

A hazaiak pedig éltek a lehetőséggel és harapósan kezdték a mérkőzést, a hazaiak már a hatodik percben előnybe kerültek Adrián Kaprálik góljával. A hazaiak játékosa a 21. Percben már kettőre növelte a házigazdák előnyét. A Zsolna játékosa nem sokkal az első félóra után pedig meglőtte a mesterhármast jelentő gólját is. A Zsolna kezdőjében ezúttal is ott volt a DAC korábbi játékosa Bari Krisztián. A címvédő Slovan nem tudott mit kezdeni a hazaiakkal és nem is tudták csökkentetni hátrányukat.

A szünetben Weiss hiába változtatott hármat már késő volt, csapata már nem tudott visszajönni a meccsbe. Sőt a hajrában a zsolnaiak megrúgták a negyedik gólt is, ezzel nagy meglepetésrre kiütötték a címvédőt. A hazaiak mind a négy gólját Adrián Kaprálik szerezte.

A végén a Slovan ugyan szépített egy öngólnak köszönhetően, de így sem kerülhették el a súlyos vereséget. Pár hét leforgása alatt a Trencsén után a Zsolna is négyet rúgott a Slovannak, ez pedig már a harmadik veresége volt a pozsonyi gárdának.

A Zsolna és a DAC hétvégéi sikerével a dunaszerdahelyiek hátránya mindössze három pontra csökkent a címvédő Slovan mögött, és a sárga-kékek jó formában várhatják a hátralévő két őszi fordulót. A DAC kilenc bajnoki óta nem szenvedett vereséget a bajnokságban.

Szlovák labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga), 17. Forduló:
MŠK Zsolna - ŠK Slovan 4-1 (3-0)
Gólszerzők
:  6., 21., 35. a 81. Kaprálik ill. 88. Stojchevski (öngól)  
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.