2022. szeptember 7., 09:31

Újabb játékosát adta kölcsön a DAC-nak a Ferencváros

Az Európa-liga csoportkörében érdekelt magyar bajnok Ferencváros újabb fiatal játékosát adta kölcsön a dunaszerdahelyi DAC-nak a több játéklehetőség reményében.

Zeljko Gavrić
Fotó: fradi.hu

A Ferencváros már harmadik fiatal játékosát küldi vendégjátékra a dunaszerdahelyi sárga-kékekhez.

A klubok megegyezése alapján ezúttal a szerb válogatott szélső Zeljko Gavrić került kölcsönbe a DAC-hoz a több játéklehetőség reményében a szezon végéig.

A zöld-fehérek korábban már kölcsönadták a dunaszerdahelyi együttesnek Szánthó Regőt és a szír Ammar Ramadant, akikhez most legújabban Gavrić csatlakozik.

A Fradi játékosai közül Szánthó az idei szezonban 13 mérkőzésen lépett pályára a DAC színeiben és két gólt szerzett, míg a Ramadan 9 mérkőzésen szerepelt az idei szezonban a sárga-kékek színeiben és szintén két gólig jutott, valamint egy gólpassszt is kiosztott.

A sárga-kékek legújabb szerzeménye, Zeljko Gavrić tavaly nyáron igazolt a magyar fővárosba a szerb Crvena Zvezdától.

A szélsőként és a középpálya több pontján is bevethető futballista a CZ Belgrád nevelése, azonban a 2019/20-as idényben a Crvena fiókcsapatában számító Graficarban debütált. A 2020/21-es szezon teljes egészét a Crvena zvezda együttesében töltötte, fiatal kora ellenére is nagy szerepet szánt neki a Lazio és az Inter korábbi klasszisa, Dejan Stankovic vezetőedző, Gavric ugyanis 27 bajnokin játszott, ebből 21-szer kezdőként, és meg is hálálta a bizalmat, a bajnokágban 8 gólig és 3 gólpasszig jutott.  A szerb futball nagy ígéretének tartott Gavrić a Fradihoz igazolásakor a transfermarkt becslései alapján az értéke 4,5 millió eurót ért, amivel a magyar élvonal legértékesebb játékosa volt, jelenlegi értékét 1,5 millió euróra taksálja a transfermarkt.

A zöld-fehérek színeiben minden sorozatot tekintve 15 mérkőzésen lépett pályára és egy gólt szerzett, szerződése eredetileg 2025 nyaráig köti a Fradihoz.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.