2024. május 13., 19:51

Újabb edzőváltás az FC Kassánál, Geri Gergely az új vezetőedző

A szlovák labdarúgó-bajnokság (Niké Liga) utolsó fordulója előtt menesztette posztjáról ifj.Ján Kozák vezetőedzőt az FC Kassa vezetése a gyenge eredmények miatt. Kozák helyét az FC Kassa Ifjúsági Akadémiájának sportigazgatója, Geri Gergely veszi át.

FC Kassa
Fotó: FC Kassa weboldala

A Niké Liga rájátszásának utolsó fordulója előtt menesztette vezetőedzőjét ifj. Ján Kozákot az FC Kassa vezetése. A 44 esztendős szakembert a gyenge eredmények miatt menesztették posztjáról. Mint ismert a FC Kassa az alsóházi rájátszás 11. helyén áll, amivel jelen állás szerint osztályozót kell játszaniuk a másodosztály második helyezettje ellen, jelen esetben az Eperjessel. A kassai együttes ráadásul hétvégén a Niké Liga utolsó fordulójában a Nagymihályt fogadja hazai pályán, a zempléniek a tabelle 10. helyét foglalják el három ponttal megelőzve az FC Kassát, így hétvégén óriási lesz a tét a Kassa és Nagymihály összecsapásán.

Nehéz helyzetben vagyunk, és tisztában vagyunk vele, hogy szombaton nagy lesz a tét lesz. Úgy érezzük, hogy a csapatnak új lendületre van szüksége. Ezért úgy döntöttünk, változtatunk az edzői poszton, és Geri Gergely a szezon végéig átveszi a csapat irányítását. Az egész klub nevében köszönöm ifjabb Ján Kozáknak és segítőinek munkáját, és minden jót kívánok nekik a jövőben”

– tájékoztatott Dušan Trnka, az FC Košice elnöke.

A Nagymihály elleni szombati sorsdöntő mérkőzésen az Ifjúsági Akadémia eddigi sportigazgatója, Geri Gergely irányítja a csapatot. Geri Gergely asszisztense az MFK Szakolca csapatától távozó Roman Hudec lesz, aki szerződést bontott a szakolcai együttessel.

Hudec május végéig segíti Geri munkáját, hiszen azt követően az Aranyosmarót új vezetőedzője lesz a másodosztályban, addig viszont még szabad, ezért is fogadta el a kassai felkérést.

Geri Gergely a negyedik vezetőedző már az FC Kassa vezetőedzői posztjában, korábban Anton Šoltis, Miroslav Sovič és ifj. Ján Kozák irányította a kassai sárga-kékeket ebben az idényben már.

A bodrogközi származású Geri Gergely neve a szlovák fociban jártas szurkolók számára ismerősen csenghet, hiszen anno Zólyombrézón, Nyitrán, Szereden és Garamszentkereszten is edzősködött, valamint a magyar élvonalban szereplő Diósgyőr csapatának kispadjára is leülhetett. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.