2024. január 17., 19:09

Úgy látszik, továbbra is megengedett a magyargyalázás - a lehető legenyhébb büntetést kapta a Slovan

Az idő múlik, a magyarokat gyalázó Slovan szurkolók azonban maradnak. Ítélet született a decemberi Slovan-DAC mérkőzésen tapasztalt magyargyalázások ügyében. 

DAC
Fotó: DAC Facebook-oldala

Sajnos valamennyire kezdünk hozzászokni. Nem elég, hogy a szlovák játékvezetők olykor rendkívül látványos módon próbálják elhúzni a DAC-ot, de még a lelátókról is ellenséges hangokkal kell megküzdenünk. Ebben a nagyszombati és a pozsonyi Slovan ultrái viszik egyértelműen a prímet. Külön érdemes foglalkozni az utóbbi klub "szurkolóival". A Slovan szurkolói (nevezzük őket szurkolóknak) a DAC elleni mérkőzésekre valójában nem is a futballért, vagy szeretet klubjuk buzdításáért járnak ki, sokkal inkább a konfliktuskeresésért, és a magyarokkal szembeni gyalázkodásért váltanak jegyet a mérkőzésre. És igen, sajnos számukra ez örömet okoz. A 21. századi modern civilizációban ott tartunk, hogy valakiknek örömet okoz mások gyalázása.

A Slovan szurkolói mutogatták már nemesebbik felüket a DAC stadionjában (kisgyermekek szeme láttára), támadtak magyar szurkolókra, rommá zúzták a DAC stadion mellékhelységének berendezését, az obszcén szavakat tartalmazó rigmusokról pedig már ne is beszéjünk, teljesen megszokottá vált a derbiken.

Így történt ez a decemberi Slovan-DAC mérkőzésen is, a pozsonyi klub ultrái a K....a magyarok! rigmussal üdvözölték a dunaszerdahelyi szurkolókat. A szurkolásra kevésbé, az ellenséges légkör fenntartására már annál jobban ügyeltek a pozsonyi drukkerek, gondolhatta az ember, az eset nem marad szankciók nélkül, stadionbezárással és pénzbüntetéssel sújthatják a pozsonyi klubot.

Hosszú eljárást követően végül a héten született döntés az ügyben, és most figyeljenek, 3000 eurós pénzbírsággal megúszta a Slovan.

Nevetséges, teljesen nevetséges. Sajnos ezen már sírni se tudunk, amit a Szlovák Labdarúgó Szövetség művel ezen a téren, kritikán aluli. Gondoljunk csak bele, mi lenne ellenkező esetben. Egy teljes szezonra kitiltanák a DAC szurkolóit a lelátókról, vagy pontlevonással sújtanák a klubot? A látottakból kiindulva ez sem tűnik teljesen elképzelhetetlennek. A közeljövőben nem várható javulás ezen a téren, azonban ne hagyjuk magunkat és üljünk ölbetett kézzel, emeljük fel a hangunkat, hátha egyszer meghallanak minket, magyar kisebbséget.  

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.