2021. augusztus 22., 22:13

Továbbra is gödörben a DAC, csupán döntetleneztek odahaza

A dunaszerdahelyi sárga-kékek a Fortuna Liga ötödik fordulójában hazai pályán játszottak nagy jelentőséggel bíró rangadót a Trencsén ellen. A csallóközi együttesnek mindenképpen javítania kellett a gyenge szezonkezdet után, ráadásul több kulcsemberére sem számíthatott Németh Antal.

dac
Fotó: dac1904.sk

Németh Antal kezdőjében számíthatott két panamai légiósára is, de a sérüléssel bajlódó magyar válogatott Schäfer András ezúttal pihenőt kapott.

Ahogyan arra számítani lehetett, nem várt könnyű mérkőzés a csallóközi együttesre, ami már a találkozó elején is beigazolódott. A vendég trencséniek nagyon jól kezdtek és már az ötödik percben nagyot kellett védenie Jedličkának. A 13. percben újabb nagy trencséni lehetőség maradt ki, szerencsénkre Ibrahim nem találta el a dunaszerdahelyi kaput. A folytatásban is a vendégek játszottak gólveszélyesen, a DAC nem igazán találta a ritmust és kevés lehetőséget is alakítottak ki a sárga-kékek.

A 25. percben Dimun vesztette el a labdát Jedlička tizenhatosa előtt, amit büntettek a vendégek és Kadák megszerezte a vezetést a trencsénieknek, ráadásul szezonbeli negyedik gólját szerezte a 20 esztendős támadó. A bekapott gól után nehéz helyzetbe kerültek a sárga-kékek. Félórányi játékot követően egy pontrúgás után az első komoly lehetőségét viszont gólra váltotta a dunaszerdahelyi gárda, Davis beadásából Beskorovainyi fejelt a trencséni hálóba. Ezt követően az eredmény már nem változott az első félidőben, ami 1-1-es döntetlent jelentett a szünetre.

A térfélcserét követően Németh Antal együttese aktívan kezdett, sőt a játékrész elején Nicolaescu lövése a felső lécen csattant. A sárga-kékek többet birtokolták a labdát és veszélyesebben is futballoztak, mint az első félidőben. Az 58. percben egy trencséni kontra után Azango került ziccerbe, de nem találta el jól a labdát, így jócskán a kapu fölé szállt. Öt perccel később újabb trencséni lehetőséget jegyezhettünk fel, Ibrahim előtt adódott remek lehetőség, a vendégek játékosa azonban ezt is elhibázta.

A DAC vezetőedzője Németh Antal a találkozó utolsó harmadára friss cserékkel próbálta frissíteni a csapatát. A cserék kis híján bejöttek hiszen, a 75. percben az egyik friss játékos, nevezetesen Rymarenko fejelhetett volna gólt, de nem célzott pontosan. A hazaiak minden megpróbáltak a győzelmet jelentő találatért, a 78. percben Divković sistergős bombáját védte nagy bravúrral Kukučka.

A hajrában is próbálkoztak a sárga-kékek, de már nem tudták megszerezni a győzelmet jelentő találatot. A drámai hajráról a vendégek fiatal hálóőre gondoskodott, aki utolsó emberként szabálytalankodott Sharani elleni, amiért a játékvezető piros lappal jutalmazta a mérkőzés utolsó perceiben.

A DAC ezúttal sem tudott nyerni és egyre komoly hullámvölgyben a dunaszerdahelyi együttes. A sárga-kékek legközelebb pénteken a Garamszentkereszt otthonában lépnek pályára.

Fortuna Liga, 5. forduló:
FC DAC 1904 – AS Trencsén 1-1 (1-1)
MOL Aréna, Dunaszerdahely, 4542 néző, v.: F.Glova
Gólszerzők: Beskorovainyi (33.) ill. Kadák (25.)
Sárga lapok: Beskorovainyi (34.), Brunetti (55.), Sharani (90+4.) ill. Yem (59.), Lavrinčík (68.), Ikoba (90+4.)
Kiállítva: Kukučka (90+1.)
DAC: Jedlička - Blackman, Brunetti, Beskorovainyi, Davis - Njie, Andzouana (Fábry 60.), Dimun - Divković, Nicolaescu (Sharani 72.), Ciganiks (Rymarenko 72.)
Trencsén: Kukučka - Yem, Pires, Pirinen, Madu - Lavrinčík - Gaži, Kadák (Kmeť 81.), Zubairu, Azango (Tučný 67.) – Ibrahim (Ikoba 72.)
Megosztás
Címkék