2022. október 17., 10:22

Tovább folytatódott a komáromiak veretlenségi sorozata, otthon nullázott a Somorja

A szlovák labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő Komárom és Somorja is hazai közönsége előtt lépett pályára, viszont csak a Duna-partiak örülhettek győzelemnek.

KFC Miava
Fotó: Karol Scholtz

A szlovák bajnokság másodosztályának 13. fordulóját bonyolították le a hétvégén, a csallóközi csapatok közül a Komárom és Somorja is hazai pályán lépett pályára. A komáromiak remek hetet tudhattak maguk mögött, hiszen a Szlovák Kupában egy nagyszerű fordítással győzni tudtak a Kassa otthonában és bejutottak a nyolcaddöntőbe.

A Radványi-legénység a hétvégén tovább folytatta remek sorozatát és hazai pályán győztek a bajnokságban.

A lila-fehérek a Miavát fogadták, akik már a harmadik percben nagy ziccerbe kerültek, de végül Olejník nem tudott élni a lehetőséggel. Nem sokkal később Németh Tamás veszélyesen beívelt szöglete okozott némi veszélyt a vendégek kapuja előtt, aminél Kubica biztosított. Az első negyedórában a hazaiak játszottak aktívabban, de gólt nem sikerült szerezniük. A mérkőzés 18. percében a Miava védelme óriásit hibázott, és csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem kerültek hátrányba. Nem sokkal később Štepanovský lövését blokkolták a védők, majd Šmehyl ellen szabálytalankodott Toman a tizenhatoson belül, amiért járt a büntető a hazaiaknak. A megítélt büntetőt Štepanovský értékesítette.

A komáromi vezetés megszerzése után a vendégeknek egy komoly egyenlítési lehetősége is volt, de maradt az egy gólos hazai vezetés,

majd a másik oldalon Bayemi került óriási ziccerbe, de ő sem tudott a kapuba találni. A vendégek védelme ezen a mérkőzésen rendkívül sokat hibázott ennek eredményeképpen Bayemi egy nagyszerű lövéssel megduplázta a komáromiak előnyét az első félóra végén. Az első játékrészben újabb gól már nem született, ami kétgólos hazai előnyt jelentett a szünetre.

Fordulást követően a hazaiak magabiztosan őrizték kétgólos előnyüket. A vendég Miava a 65. percben szépíthetett volna, azonban Bréda résen volt és hárított. A hajrában a Duna-partiak több remek lehetőséggel le is zárhatták volna a mérkőzést, Šmehyl és Ganbold sem tudta azonban gólra váltani ziccerét. A hajrában az eredmény már nem változott, ami azt jelentett

a komáromiak sorozatban ötödik bajnoki mérkőzésükön maradtak veretlenek,

amivel megerősítették harmadik helyüket a táblázaton.

Szlovák labdarúgó-bajnokság (II.liga), 13. forduló:

Komáromi FC – Spartak Miava 2-0 (0-0)

Gólszerzők: 23. Štepanovský (büntetőből), 30. Bayemi

A másodosztály másik csallóközi csapata a Somorja szintén hazai pályán lépett pályára a Máriatölgyes ellen, és Michal Kuruc együttese kétgólos vereséget szenvedett. A mozgalmas első félóra után mindkét csapatnak megvoltak a maga lehetőségei, végül a Máriatölgyes került kétgólos előnybe az első félidőben, amire a somorjaiknak nem volt válaszuk. A hazaiak a második játékrészben minden megtettek, hogy visszajöjjenek a meccsbe, de még büntetőből sem sikerült betalálniuk. A vendégek végül megőrizték kétgólos előnyüket, és elvitték a három pontot a Pomléból.

FC STK 1914 Somorja – FK Máriatölgyes 0-2 (0-2)
Gólszerzők:
25. Bilovský, 29. Isaac
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.