lapajánló
Patrióták, fizetett felforgatók és a szuverenista baloldali
Magyar7 - 28. száma
2023. május 21., 08:00

Tömegverekedés tört ki egy focimérkőzés előtt, többen meghaltak – VIDEÓ

Kilenc ember meghalt szombaton a közép-amerikai Salvador fővárosában, San Salvadorban egy tömegoszlatás során, amikor szurkolók próbáltak meg bejutni egy stadionba, hogy megnézzenek egy első osztályú labdarúgó-mérkőzést - közölte a rendőrség. 

salvador verekedés
A mérkőzést félbeszakították
Fotó: The Record

A nemzeti polgárőrség a Twitter közösségi oldalon arról számolt be, hogy a Cuscatlan stadionnál történteknek kilenc halálos áldozata volt, többen megsérültek és kórházba kerültek, két sérült állapota súlyos.

Az első rendőrségi jelentések szerint a tömegoszlatást azok a szurkolók váltották ki, akik megpróbáltak bejutni a stadionba, hogy megnézzék a helyi Alianza és a CD FAS labdarugó csapat bajnoki mérkőzését.

A meccset félbeszakították, hogy a nézőket kimenekítsék.

Francisco Alabi egészségügyi miniszter biztosította az embereket, hogy az összes sérültet sürgősségi kórházi ellátásban részesítik.

Juan Carlos Bidegain belügyminiszter elmondta, hogy a polgári védelmi csapatok készenlétben állnak, hogy segítsenek az érintetteknek. A stadionba több száz rendőrt és katonát vezényeltek a rend helyreállítására.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.