2023. február 13., 20:17

Több gólt vár csapatától a köbölkúti Hornyák Zsolt

A magyar labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) hétvégi fordulójában megszerezte első tavaszi győzelmét a Puskás Akadémia. A felcsútiak felvidéki edzője Hornyák Zsolt azonban nem volt maradéktalanul elégedett csapatával.

Hornyák Zsolt
Fotó: pfla.hu

Első tavaszi sikerét könyvelhette el a Puskás Akadémia, miután a hétvégén egygólos győzelmet arattak a Zalaegerszeg ellen. A felcsútiak köbölkúti mestere, Hornyák Zsolt az eredménnyel és a csapat hozzáállásával ugyan elégedett, de több gólt várt a csapattól. A Puskás Akadémia gólját a csereként beálló Gruber Zsombor szerezte, a 18 éves támadó első gólját szerezte az NB I-ben. Hornyák Zsolt együttese győzelmének köszönhetően feljött a tabella harmadik helyére.

Először is nagyon örülök az eredménynek. Ma ez fontosabb volt nekünk, mint a mutatott játék. Nehéz, küzdelmes mérkőzés volt, és nem annyira színvonalas.

Erre készültünk, mert a Zalaegerszeg defenzíven játszó, jó magasan védekező csapat, próbálták megállítani az összes kontránkat a félpálya körül. Ezt nem panaszként mondom, hanem mint tényt, ez a valóság, és emiatt a játék színvonala kapott egy pofont. Mind a két csapat nagyot küzdött. Mi voltunk a végén a szerencsésebbek és a pontosabbak. Az öröm az öltözőben óriási volt. A fiúknak meg szeretném köszönni a hozzáállásukat” - nyilatkozta a ZTE elleni győzelmet követően a köbölkúti mester.

Hornyák Zsolt vezetőedző a kezdőcsapatba nevezte a vasárnap 16 éves és 325 napos Kern Martint, aki minden idők legfiatalabb olyan játékosa lett, aki bemutatkozhatott az élvonalban. Az elmúlt héten a 17 éves Dusinszki Szabolcs debütált az élvonalban a Puskás Akadémia színeiben.

„A hétközi Magyar Kupa-mérkőzés után változtattunk a felállásunkon, de szerencsénk is volt a győzelemmel. A győzelem ellenére több gólt várok a csapatomtól. Örülök, hogy a tizenhat éves Kern Martin is bemutatkozott az NB I-ben, megígértem neki, hogy a teljesítménye alapján beteszem a kezdőcsapatba, és meg is tettem. Szép jövő áll előtte” - zárta értékelését Hornyák.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.