2024. március 27., 13:21

Teljessé vált az Európa-bajnokság mezőnye - mutatjuk a csoportokat

A keddi napon lejátszották az Eb-pótselejtezők döntő mérkőzéseit, így kialakult a nyári kontinensviadal teljes mezőnye. 

Grúzia
Fotó: TASR

A házigazda németek mellett korábban már 20 csapat kvalifikálta magát a tornára, így még három kiadó hely maradt. 12 csapat pályázott még a hérom fennmaradó helyre, így rendkívül kiélezett versenyfutás volt várható.

Nagy meglepetésre elsőként Georgia biztosította be kijutását az Eb-re miután büntetőkben legyőzték Görögországot. A georgiaiak történelmük első Európa-bajnokságára készülhetnek.

Izland ismét az utolsó pillanatban bukta el a kijutást, Mihajlo Mudrik 84. percben szerzett találatával lőtte ki az ukránokat a nyári tornára.

Az utolsó kiadó helyért Wales és Lengyelország szállt ringbe, s mivel 120 perc alatt nem született gól, itt is büntetők következtek. Végül a lengyelek bírták jobban a nyomást - egyetlen büntetőt sem hibáztak - így utolsóként ők kvalifikálták magukat a németországi Eb-re. 

Íme az immár teljes csoportbeosztás: 

A-CSOPORT 
Németország
Skócia
MAGYARORSZÁG
Svájc

B-CSOPORT
Spanyolország
Horvátország 
Olaszország
Albánia

C-CSOPORT
Szlovénia
Dánia
Szerbia
Anglia

D-CSOPORT
Lengyelország
Hollandia
Ausztria
Franciaország

E-CSOPORT
Románia
Ukrajna
Belgium
Szlovákia

F-CSOPORT
Törökország
Grúzia
Portugália
Csehország

Az Európa-bajnokság nyitómérkőzését június 14-én játsszák, a döntőre pedig július 14-én, a berlini Olimpiai Stadionban kerül sor. 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.