2022. június 7., 19:08

Távozik posztjáról a szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya

A Kazahsztán elleni hazai vereséget követően menesztették posztjáról a szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát Štefan Tarkovičot, jelentette be a Szlovák Labdarúgó-szövetség hivatalos közleményében.

Atefan Tarkovic
Fotó: TASR

A Nemzetek Ligája C divíziójának tegnap esti mérkőzésén a szlovák labdarúgó-válogatott óriási meglepetésre hazai pályán vereséget szenvedett a kazahoktól, ami súlyos következményekkel járt. A válogatott szövetségi kapitánya Štefan Tarkovič, ugyanis nem folytatja a nemzeti csapat élén, miután a Szlovák Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottsága menesztette posztjáról.

Tarkovič menesztésére szóló javaslatot Ján Kováčík a Szlovák Labdarúgó-szövetség elnöke terjesztette a végrehajtó bizottság keddi rendkívüli ülése elé

amit a testület egyhangúlag el is fogadott és azonnali hatállyal életbe is lépett a határozat,

így Tarkovič távozik a szlovák válogatott éléről.

A Kazahsztántól elszenvedett hazai vereség után sokan a kapitány azonnali menesztését követelték, sőt sokan szégyennek nevezték a hazai vereséget. Tarkovič 2020 októberében vette át a válogatott irányítását Pavel Hapaltól, és első válogatott mérkőzésén az EB-pótselejtezőn Észak-Írországban győzni tudott csapatával, és kijutottak a kontinenstornára. A 49 esztendős szakember irányítása alatt az Eb-n a szlovákok legyőzték a lengyeleket, viszont a svédektől és a spanyoloktól vereséget szenvedtek, így kiestek a csoportkörben.

A Nemzetek Ligájában viszont gyengén szerepelt irányítása alatt a szlovák nemzeti csapat,

hiszen a B divízióból kiestek és jelenleg a C divizióban szerepel a szlovák csapat, ahol két fordulót követően a kazahok mögött a csoport második helyén állnak.

Tarkovč 22 mérkőzésen irányította a szlovák nemzeti csapatot, ezeken nyolc győzelmet, hét döntetlent és szintén hét vereséget ért el.

A Nemzetek Ligája soron következő júniusi mérkőzésein a szlovák csapatot a Samuel Slovák és Marek Mintál kettős irányítja majd, míg a szövetségi kapitányról a nyári hónapokban születhet döntés.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.