2021. április 20., 16:42

Szuperliga szuperszívteleneknek - a német futballelnök szerint

Fritz Keller, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) elnöke azonnali hatályú eltiltását javasolta annak a 12 alapító klubnak, melyek hétfőn bejelentették az Európai Szuperliga megalakulását.

Európai Szuperliga
Fotó: TASR/AP

A sportvezető a DFB hivatalos közösségi oldalán kifejtette,

nemcsak a klubok felnőtt, hanem azok korosztályos csapatait is azonnal ki kellene zárni mindenfajta versenysorozatból,

amíg meg nem gondolják magukat, és fogadják el a jelenlegi állapotokat.

Hozzátette:

az egyesületek kizárólag a pénztárcájukra gondoltak,

míg szurkolóikra, akik a világ legjobb klubjaivá tették őket, egyáltalán nem.

„A tizenkét klub önző magatartásának már semmi köze nincs ahhoz a játékhoz, amelybe gyerekként beleszerettünk. A labdarúgás nyitott és mindenki számára elérhető.

Egy ilyen zárt Szuperliga viszont csak a szupergazdagoknak és szuperszívteleneknek szól

 - hangsúlyozta.

A húszcsapatosra tervezett Szuperligát hat angol - Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City -, három olasz - Juventus, AC Milan, Internazionale - és három spanyol - Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid - sztárklub hozta létre. A ligát a JP Morgan amerikai befektetési bank 3,5 milliárd euróval kész megtámogatni. A tervek szerint az új versenysorozatnak 15 állandó tagja lenne.
Az alapítók között nincs német klub, sajtóhírek szerint a Bayern München és a Borussia Dortmund 30 napot kapott arra vonatkozóan, hogy döntsön a belépésről.

A hétfői bejelentés heves ellenreakciókat és bírálatokat váltott ki politikai szinten is, az európai szövetség (UEFA) pedig jelezte, hogy eltiltják a válogatottól a Szuperligában játszókat.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.