2023. október 19., 10:48

Szoboszlai muszlim csapattársa Mohamed Szalah is üzent az izraeli háború kapcsán

Az angol Premier Leauge-ben szereplő Liverpool egyiptomi sztárja Mohamed Szalah is üzent a világ vezetőinek az izraeli háború kapcsán, amelyet az Instagramon tette közzé a vörösök sztárja.

Mohamed Szalah
Mohamed Szalah
Fotó: TASR

Az izraeli háború kapcsán a Liverpool muszlim játékosa Mohamed Szalah is felszólalt és üzent a világ vezetőinek. Szoboszlai Dominik csapattársa Mo Szalah azonnali békét szorgalmaz, mint videóüzenetében fogalmaz: Minden élet szent, amit pedig meg kell védeni. Az egyiptomi sztárnak Instagramra feltöltött videóját, több mint 2,3 millió követője lájkolta nem egész egy óra alatt.

Szalah az egyik legnagyobb példaképnek számít hazájában és a muszlim sportélet egyik legnagyobb alakja. A közösségi médiában jelentős követőtáborral bír az Instagramon több, mint 67 millió követője van, míg a Facebookon 16 millióan követik az egyiptomi kiválóságot.
Amikor ilyen időket élünk, nehéz megszólalni. Túl sok volt az erőszak és a szívszaggató brutalitás. Szörnyű volt szemlélni az elmúlt hetekben látott pusztítást. Minden élet szent, amit pedig meg kell védeni. Ami most történik, annak véget kell vetni. Családok szakadnak szét.

Világos, hogy azonnal engedélyezni kell, hogy Gázába humanitárius segítség érkezhessen. Az ott élő emberek szörnyű körülmények között vannak jelenleg. A tegnap este történt kórházi események borzalmasak voltak. A gázai lakosságnak sürgősen élelmiszerre, vízre, orvosi ellátásra van szüksége. Felszólítom a világ vezetőit, hogy üljenek össze és akadályozzák meg az ártatlan lelkek további lemészárlását. Az emberiességnek győznie kell” – üzente a Liverpool sztárja.

A Liverpooli egyiptomi kiválósága már több nemes ügy mellé állt az elmúlt időszakban és jelentős összegekkel is támogatja a rászorulókat és hazáját.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.