2022. szeptember 22., 10:02

Szlovák válogatott és Bundesliga-játékos is tulajdonos lett a kassai futballklubban

A szlovák másodosztályban szereplő többségi magyar tulajdonban lévő FC Kassa tulajdonosi körében változás történt és rutinos szlovák válogatott és Bundesliga-játékos is csatlakozott a kassai klub tulajdonosi köréhez.

Duda Kassa
Fotó: fckosice.sk

A kassai futballklub klub szlovák tulajdonosai körében változás történt, miután az FC Kassa korábbi játékosa, a szlovák válogatott, Ondrej Duda, aki jelenleg a német 1.FC Köln játékosa, résztulajdont vásárolt a többségi magyar tulajdonban lévő FC Kassa futballklubban.

Nagyon örültünk Ondrej Duda érkezésnek az FC Kassa futball klub tulajdonosai közé. Ez a döntés részéről erős lokálpatriotizmust és hűséget mutat szeretett klubunk iránt. Ondrej Duda motiváló példakép lehet Akadémiánk játékosai számára, valamint csatlakozása elősegíti a klub dinamikus fejlődését. Hiszünk abban, hogy az európai kapcsolatrendszerét a szlovákiai futball fejlesztésében is tudja kamatoztatni”

- nyilatkozta Dušan Trnka az FC Kassa elnöke a klub hivatalos honlapjának.

Ondrej Duda a kassai futball neveltje, hiszen Kassáról indult profi pályafutása. A 27 esztendős középpályás jelenleg a német Bundesligában szerplő FC Köln erőssége, akikkel a Konferencia Liga csoportkörében szerepelhet, ráadásul a szlovák válogatottnak is kulcsembere. Az 52-szeres szlovák válogatott futballista pályafutása során megfordult a lengyel Légia Varsó színeiben, de a szintén német Bundesligában szereplő Hertha BSC játékosa is volt, valamint a Premier Leauge-ben is futballozott a Norwich City színeiben. Duda a német élvonalban eddig 129 mérkőzésen lépett pályára és 21 gólt szerzett.

„Először is szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy csatlakozhatok a klub tulajdonosaihoz! Az FC Kassa áll hozzám a legközelebb az összes klub közül, ahol játszottam eddigi pályafutásom alatt, ezért nagy lelkesedéssel ragadtam meg ezt a lehetőséget. Ez sokat jelent nekem, mert amellett, hogy itt nőttem fel, a legfontosabb futballéveim is ide kötnek. Az FC Kassa egy nagy potenciállal rendelkező klub, ami segítette a döntésemet. Mégtisztán emlékszem milyen érzés volt játékosként a klub kötelékeibe tartozni, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a jelenlegi koncepcióban is lássam a Kassai Labdarúgó Akadémia és a klub erőteljes fejlődési lehetőségeit. Ehhez szeretnék én is hozzájárulni.” - nyilatkozta Ondrej Duda, az 1.FC Köln játékosa, a klub új részvényese.

A tulajdonos kör bővülését Sántha Gergely az FC Kassa Felügyelő Bizottságának elnöke is örömmel fogadta, aki szerint is fontos, hogy kassai lokálpatrióta tulajdonosai is lehetőségeik szerint támogassák az FC Kassa fejlődését. Sántha Gergely elmondása szerint egy ilyen kaliberű futballista döntése is jelzi valami elindult Kassán és külön öröm, hogy visszatér oda, ahonnan elindult.

„Mindig is fontos volt számunkra, hogy a klub kassai lokálpatrióta tulajdonosai is lehetőségeik szerint támogassák az FC Kassa fejlődését. A jelen változás a szlovák partnereink körében annak köszönhető, hogy egy, a Bundesligában szereplő, szlovák válogatott játékos is kiemelkedő lehetőségnek tartja az építkezést, amit Kelet-Szlovákiában elkezdtünk, és fontosnak tartja, hogy visszatérjen oda, ahonnan elindult. Remélem, az ő döntése egyéb, helyi támogatókat is a klub mellé állít, mert régiós összefogás is kell ahhoz, hogy az FC Kassa ismét a régi fényében ragyoghasson. Jövőre elindul a kassai Labdarúgó Akadémia építkezése és a tervek szerint 2024-ben már egy korszerű, új futballbázison nevelkedhet a következő generáció – akiknek Ondrej Duda az egyik példaképük lehet.” - konstatálta a tulajdonosi kör bővülését az FC Kassa Felügyelő Bizottságának elnöke Sántha Gergely.

Az FC Kassa legnagyobb tulajdonosa a Slovak Sport Development s.r.o., amely a magyar Borsodsport Invest Kft. többségi tulajdonában áll.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.