magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2023. június 28., 16:17

Szerződést hosszabbított fiatal mátyusföldi tehetségével a DAC

A DAC 19 esztendős nevelése Szolgai Máté további két évvel meghosszabbította 2024 nyarán lejáró kontraktusát, így az új megállapodás értelmében 2026-ig a DAC kötelékébe tartozik.

Szolgai Máté
Fotó: dac1904.sk

Az idei 20 éven alattiak világbajnokságának résztvevője Szolgai Máté tavaly áprilisban kötötte meg pályafutása első professzionális szerződését, amely eredetileg 2024-ig volt érvényes.

A fiatal tehetség szerződését pedig további két évvel meghosszabbította a dunaszerdahelyi együttes, így az új megállapodás értelmében 2026 nyaráig szóló szerződést kötöttek a 19 esztendős futballistával.

„Nagyon boldog vagyok, amiért a DAC ismét szerződést ajánlott. Bízom benne, hogy hamarosan lehetőséget kapok az A-csapatban. Kicsit elhúzódott az egyezség megkötése, mivel világbajnokságon vettem részt, majd jött a válogatott edzőtábora. Főleg az ügynököm és a klub között zajlottak a tárgyalások, eközben igyekeztem a lehető legjobb teljesítményt nyújtani. Elsődleges célom a fejlődés, amihez a DAC ideális feltételeket nyújt. Minden nap kiváló edzéseket abszolválunk, amelyek egyénileg és csapatszinten is fejlesztenek” – mondta a szerződés-aláírást követően a Vízkeletről származó Szolgai Máté.

A DAC nevelése az elmúlt időszakban a Somorja és a 20 éven aluli korosztályos válogatott erősségévé vált. Az idei 20 éven aluli világbajnokságon a szlovák válogatott keretébe is bekerült, mi több négy mérkőzésen is pályára lépett a szlovák nemzeti csapatban és két gólt szerzett Ecuador és Fidzsi elleni is betalált. 

A világbajnokságot követően pedig a szlovák felnőtt válogatott szövetségi kapitánya Francesco Calzona is meghívta egy válogatott összetartásra Szolgait. A válogatott szünetet követően pedig a DAC első keretével készülhet a szezon kezdetére, ráadásul a Brünn elleni felkészülési mérkőzésen Adrian Guľa lehetőséget is adott a 19 esztendős középpályásnak.

Szolgai eddig egyetlen tétmérkőzésen lépett pályára a DAC felnőttcsapatában méghozzá tavaly júliusban a Konferencia-liga selejtezőjében a feröeri Vikingur elleni idegenbeli mérkőzésen kapott pár percet Guľa mestertől. A DAC farmcsapatának számító Somorja színeiben eddig 33 mérkőzésen lépett pályára minden sorozatot tekintve és 7 gólt szerzett.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.