Szered-DAC: Storck huszadik bajnokiján ismét élre állna a DAC

2020. december 1., 19:37
Ondik Gábor

A Fortuna Liga 12. fordulójában még november 1-jén idegenben lépett volna pályára a dunaszerdahelyi DAC a Szered ellen, azonban Léránt Péter együttesében több játékos is koronavírusos fertőzött lett, így nem tudtak kiállni a sárga-kékek ellen. Az elhalasztott mérkőzését szerdán pótolják.

Fotó: dac1904.sk

A hétvégi nagyszombati siker után ismét idegenben lép pályára a DAC. A dunaszerdahelyi sárga-kékek a 12. fordulóból elhalasztott Szered elleni bajnokit pótolják Kalmárék.

Bernd Storck immáron 20. alkalommal irányíthatja a sárga-kékeket a szlovák bajnokságban. A Szered egy hosszú nyeretlenségi sorozatban van, amit Léránt Péter egykori csapata ellen törne meg.

Kilenc mérkőzés óta nyeretlen a Szered

A dunaszerdahelyi sárga-kékek a Zsolna elleni vereséget követően öt bajnoki óta nem szenvedtek vereséget, ráadásul legutóbbi két idegenbeli mérkőzését is megnyerte a csallóközi együttes, a Nyitra (0-1) és a Nagyszombat (0-2) otthonában

A szerediek formája a bajnokság legutóbbi fordulóiban nem volt túl meggyőző, Iván Alexék kilenc bajnoki óta nem tudtak győzni, ezalatt négy vereséget és öt döntetlent könyvelhettek el. Lérant Péter csapata utoljára a Zsolna elleni hazai mérkőzésen tudott győzni 3-2-re, még szeptember 12-én. A legutóbb a sereghajtó Trencsén is legyőzte a szeredieket, ezzel a trencséniek elmozdultak az utolsó helyről.

Érdekesség, hogy a szerediek mestere Lérant Péter 1995 és 1998 között 75 alkalommal lépett pályára a DAC mezében az élvonalban, ezeken egy gólt szerzett.

Amennyiben Kalmárék a Szered ideiglenes otthonában Aranyosmaróton, legalább pontot szereznek ismét a Fortuna Liga élére állhatnak Storck tanítványai. A dunaszerdahelyi együttesből a hosszabb ideje sérült Vida Máté és a szintén sérült Sidney Friede valamint az eltiltott Dominik Kružliak fog hiányozni.

A pálya minőségére való tekintettel is inkább küzdelmes összecsapásra számítok, ám egyetlen cél lebeg csak a szemünk előtt. Győzni akarunk és hárompontos előnyre szert tenni a tabella élén” - nyilatkozta a DAC csapatkapitánya Kalmár Zsolt a klub hivatalos honlapjának.

Garancia a gólzáporra

Ami a két csapat egymás elleni mérkőzéseit illeti, idén már találkozott a két gárda a bajnokság nyitófordulójában a DAC 6-0-ra győzött a Szered ellen.

A két csapat korábbi összecsapásain a DAC két alkalommal is fölényes ötgólos győzelmet aratott a szeredi csapat ellen.

A két csapat eddigi 7 összecsapásán összesen 28 gól született, ami négyes gólátlagnak felel meg. A DAC négy alkalommal győzte le aktuális ellenfelét az eddigi hét összecsapáson, míg a Szered két alkalommal győzött, míg egy alkalommal született pontosztoszkodás. A sárga-kékek legutóbbi szeredi kirándulása 3-1-es vereséggel zárult.

Fortuna Liga 12. fordulójából elhalasztott mérkőzés:
December 2., 16:00
ŠKF Szered – FC DAC 1904
Élőben közvetíti a Orange Šport és a Huste TV