2020. április 12., 17:40

Szépe János egészséges, de karanténban van nádszegi otthonában

Az OTP Bank Ligában szereplő Zalaegerszeg felvidéki védője, Szépe János sérüléséből felépülve 14 napos hatósági házi karanténba került, miután hazatért Szlovákiába  - számolt be a klub honlapja.

Fotó: ztefc.hu

A koronavírus-járvány már hetek óta alaposan felborította a tervezett menetrendet. A ZTE felvidéki védője Szépe János az összes játékoshoz hasonlóan otthon végzi az edzésmunkát. A fiatal védő a határzár ellenére visszatérhetett nádszegi otthonába, mert szlovák állampolgár, de ezzel együtt 14 napos hatósági házi karanténba került amiről a klub hivatalos honlapjának is beszélt.

Jelenleg Szlovákiában, Nádszegen vagyok 14 napos hatósági karanténban. A törvény szerint miután belépek az ország területére, két hétig nem hagyhatom el a házat, de szerencsére teljesen egészséges vagyok. Így elég egyhangúak a napjaim, természetesen az erőnléti edzőtől kapott feladatokat napról napra elvégzem. Családi házunk van nagy kerttel, az udvarra kimehetek, ahol a kutyámmal játszok nagyokat. Bár magyar állampolgárságom nincs, magyarországi lakcímem van, és azzal visszaengedtek. A karantén 14 napja hétfő éjfélkor jár le, úgyhogy ha szükség lenne rá, kedden már vissza is tudnék utazni Zalaegerszegre. Hiányzik a mozgás, a megszokott életem, nagyon szeretnék újra a pályán lenni, de persze ki kell várni, hogy alakul a járványügyi helyzet. Azért szeretném, ha befejeződne a bajnokság, hogy a pályán tudjuk bebizonyítani, hogy igenis bent tudunk maradni és a ZTE-nek az NB I-ben van a helye” - nyilatkozta a nádszegi védő.

A 24 esztendős védő a járvány kirobbanása előtt a Debrecen elleni összecsapáson szenvedett sérülést és idő előtt le kellett cserélni. Szépe időközben felépült és a csapattársaihoz hasonló feladatokat végez.

”Egy hétig Zalaegerszegen jártam kezelésre, majd egy hétig csak futhattam, de most már ugyanazokat a feladatokat végzem, mint a többiek. Bár a kényszerpihenő a felépülésemre jó volt, nagy kár, hogy pont most szakadt félbe az idény, hiszen a csapat jó formába lendült, és én is beverekedtem magam a kezdőbe - fogalmazott Szépe.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.