2023. március 20., 20:22

Szánthó Regő: Szeretnénk még magasabbra tenni a lécet

Hazai sikerrel folytatta szereplését a DAC a szlovák labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) felsőházi rájátszásában. A forduló rangadóján a sárga-kékek vasárnap este 3-1-re legyőzték a Spartakot, így a DAC megőrizte négypontos előnyét a Slovan előtt, míg a Spartakot már 11 ponttal előzik meg a sárga-kékek. A DAC magyar tehetsége, Szánthó Regő parádés gólt szerzett a találkozó hajrájában, elmondása szerint tökéletesen elégedett az eredménnyel, hiszen a győzelem volt a lényeg.

dac
Fotó: dac1904.sk

„Az első félidőben stabilan játszottunk, birtokoltuk a labdát, többször az ellenfél mögé kerültünk és egy ilyen helyzet után, beadásból megszereztük a vezetést. A második játékrészben is jól játszottunk, de egy szöglet után kaptunk egy kiküszöbölhető gólt. Hibáztunk, de kielemezzük. Viszont szerencsére be tudtam találni, így el is dőlt a mérkőzés.

Azért léptem pályára, hogy két középcsatárral futballozunk. Vissza kellett járnom védekezni és a gólszerzés is a feladatom volt. Egy labdaszerzés után arra gondoltam, hogy nem kellene tovább vinnem, mert nagyon jól gurult a labda a bal lábamra. Elvállaltam a lövést és gól lett belőle.

A vezetőedző is gratulált lefújás után, igazából ő sem nagyon tudott megszólalni. Szerintem is egy nagyon szép gólt szereztem. Még ha nem találok be, akkor is tökéletesen elégedett vagyok a végeredménnyel. A győzelem volt a lényeg” - nyilatkozta Szánthó Regő a klub hivatalos honlapjának.

A Ferencvárostól kölcsönben Dunaszerdahelyen szereplő 22 esztendős tehetség szezonbeli negyedik találatát szerezte, de mint elmondta, minden egyes össszecsapásnak úgy vágnak neki, hogy csak a győzelem lehet az opció, és szeretnék még magasabbra tenni a lécet.

„Minden egyes összecsapásnak azzal vágunk neki, hogy győzni kell, a döntetlen sem opció. Tudtuk, hogy a Slovan begyűjtötte a három pontot, de nem szabadott ezzel törődnünk, csak a saját meccseinkre kell összpontosítanunk. Ha az összeset megnyerjük, akkor nem lehet gond. Nagyon jó sorozatban van a csapat, több klubrekordot is sikerült megdöntenünk. Szeretnénk ezt tovább folytatni és még magasabbra tenni a lécet. Ha ugyanígy koncentrálunk és ugyanígy folytatjuk a munkát, akkor nem lehet probléma.” - konstatálta Szánthó a Nagyszombat utáni győzelmet követően.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.