Súlyos büntetést kapott a szenicei futballkub

2021. január 21., 18:32
Ondik Gábor

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) súlyos büntetést szabott ki a Fortuna Ligában a kiesés elől menekülő szenicei futballklubra, mivel az nem rendezte tartozását egy korábbi játékosával szemben.

Fotó: TASR

A Fortuna Liga utolsó előtti helyezettje az FK Szenice súlyos büntetést kapott, miután a szenicei futballklub korábbi játékosa Sadam Sulley panasszal fordult a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez (FIFA), mivel a  szenicei klub nem fizette ki tartozását a játékossal szemben.

A ghánai támadó 2019 júliusában igazolt Szenicére, és közel egy évig futballozott Szlovákiában, 22 tétmérkőzésen 5 gólt szerzett. A 24 esztendős támadó jelenleg az osztrák SV Ried csapatában futballozik.

A FIFA kötelezte a szenicei együttest, hogy rendezze 41 ezer eurós tartozását a játékossal szemben 45 napon belül.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) ezek után súlyos büntetéssel súlytotta a kiesés elől menekülő gárdát, és három átigazolási időszakból is kizárta klubot.

A Szenice ezen időszak alatt nem igazolhat és nem is regisztrálhat új játékosokat, míg nem rendezi tartozását. Ha a klub nem rendezi a tartozását, a tiltás január 21-től érvénybe lép. A szenicei futballklub a kialakult helyzetről nem kívánt nyilatkozni.

A Szenice együttesénél az elmúlt időszakban több alkalommal is tulajdonosváltás történt, jelenleg egy cseh-szlovák közös tulajdonú cég birtokába tartozik a klub.

A tabellán utolsó előtti helyen tanyázó Szenice, a mai nap folyamán jelentette be hivatalosan is, hogy kölcsönvette a DAC fiatal tehetségét Matuš Malýt.