2020. szeptember 25., 13:29

Storck: Nagy tapasztalat volt ez a fiatal, tehetséges csapatunk számára

Mint arról beszámoltunk a csütörtök este az osztrák LASK Linz otthonában véget ért a dunaszerdahelyi DAC nemzetközi szereplése. Az osztrák együttes esélyeshez méltóan továbbjutott, a mérkőzést követően Bernd Storck is nyilatkozott.

Fotó: dac1904.sk

A dunaszerdahelyi DAC története legjobb Európa-ligás szereplését könyvelhette el azzal, hogy a sárga-kékek bejutottak a harmadik selejtezőkörbe. A jobb erőkből álló osztrák LASK már nagy falatnak bizonyult Kalmáréknak, hiszen az fekete-fehérek magabiztosan jutottak tovább.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Bernd Storck is elmondta, nagy volt a különbség a két csapat között, valamint hamar kétgólos hátrányba is kerültek, amivel nem tudtak mit kezdeni.

Egy nagyon erős csapattal találtuk szemben magunkat. A célunk az volt, hogy továbblépjünk az Európa-liga következő selejtezőkörébe. Sajnos rögtön az elején kaptunk két gólt, a hibáinkat követően. Mindkét találat nagyon sima volt az ellenfél szemszögéből nézve. Ha idegenben 2:0-ás vesztésre állunk egy ilyen erős csapat ellen, akkor már nagyon nehéz valamit is kezdeni a mérkőzéssel.”

„Tavaly a LASK az Európa-liga legjobb tizenhat csapata közé került, és igazán meggyőzően játszott. Nagyon nehéz volt ellenük a dolgunk. A második félidőben szerettük volna csökkenteni a hátrányunkat, de egy szöglet után nagyon gyorsan megkaptuk a harmadik gólt. Aztán jött a kiállítás, ami végleg megpecsételte a sorsunkat“ – értékelt a mérkőzést követően Bernd Storck, olvasható a klub hivatalos médiafelületén.

A DAC német vezetőedzője kiemelte, tanulni szeretnének ezekből a mérkőzésekből a jövőre nézve és minél többet kell dolgozniuk, jövőre felkészültebben szeretnének nekivágni a küzdelmeknek a nemzetközi porondon.

El kell ismernünk az ellenfél erejét. Rengeteg helyzetet dolgoztak ki, és lőtték a gólokat. Nagy tapasztalat volt ez a fiatal, tehetséges csapatunk számára. Az a fontos, hogy tudjunk tanulni ebből a meccsből, a múlt heti találkozó legjobb mozzanatait pedig átmentsük a játékunkba. Vasárnap már győzni szeretnénk a Trencsén ellen.”

„A következő fordulóknak azzal vágunk neki, hogy minél erősebbek legyünk, minél többet dolgozzunk magunkon, és minél többet fejlődjünk. Láttuk a két csapat közti különbséget. Azt szeretném, ha jövőre jobban felkészülten vágnánk neki az európai kupaküzdelmeknek“ – zárta meccs utáni értékelőjét a csallóközi együttes mestere, olvasható a klub hivatalos honlapján.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!