2021. augusztus 8., 22:12

Sorozatban harmadszor is kikaptak a Szered vendégeként a sárga-kékek

Újabb dunaszerdahelyi betlivel folytatódott a szlovák élvonalbeli bajnokság, a sárga-kékek a harmadik fordulóban második vereségüket szenvedték el. A DAC ezúttal a Szered csapatától kapott ki, idegenben ráadásul sorozatban harmadszor.

dac
Fotó: dac1904.sk

A szlovák élvonalbeli bajnokság harmadik fordulójában Nagyszombaton fogadta a dunaszerdahelyi sárga-kékeket a Szered csapata. 

Németh Antal együttesére kötelezőnek mondható feladat várt a papíron jóval gyengébb játékerőt képviselő szerediek ellen, azonban a sárga-kékek nem vehették könnyedén az összecsapást, kiindulva a nagymihályi vereségből.

A DAC összeállításában nem történt komolyabb meglepetés, a héten leigazolt Milan Dimun még nem került be a meccskeretbe, valamint a panamai Eric Davis sem volt még ott a nevezettek között.

Tudósok, közjavára dolgozók
Fotó:  Archívum/ma7
Három híres Konkoly-Thege: Aladár, Miklós és Gyula

Az első gólszerzési lehetőség egy szeredi védelmi hibából adódott a sárga-kékek előtt, Schäfer András azonban nem találta el jól a labdát, és a játékszer jócskán a kapu mellé szállt. A mérkőzés 9. percében a szeredi kapusnak már védenie is kellett, miután Divković lövését hárította Iliev nagy bravúrral. Ezt követően mezőnyjáték folyt a pályán, a sárga-kékek nem igazán tudtak komoly lehetőséget kialakítani. A szerediek próbálkoztak becsülettel, előbb Haša fejelt Jedlička kapuja fölé, majd pár perccel később Jureškin fejelt fölé.

A 26. percben a DAC került nagy helyzetbe, Balić beadása után Taiwo centikkel fejelt mellé. A folytatásban sem ment a játék a csallóközi együttesnek,

nagyon kevés alkalommal lőttek kapura Németh Antal tanítványai, így az első félidőben nem is született gól.

Szünet után sem változott sokat a játék képe.

Illusztráció
Fotó:  TASR
Pakisztánban már évek óta követnek el merényleteket lányiskolák ellen

t a szerediek egy távoli kapuralövéssel meg is szerezték a vezetést Morong révén a 62. percben,

így tovább nőttek a sárga-kékek gondjai. A gólt követően sem tudott ritmust váltani a csallóközi együttes, hiába próbálta cserékkel frissíteni csapatát Németh Antal, egyszerűen nem működött ezen az estén semmi sem. Nem volt meg a kellő tűz a játékosokban, ráadásul a lelátóról sem jött a buzdítás, ugyanis mindössze 140 néző váltott jegyet a találkozóra.

A DAC a hajrában sem tudta feltörni a szerediek védelmét, pedig Rymarenkónak volt egy komolyabb lehetősége,

de 12 méterről nem találta el a kaput, ami újabb dunaszerdahelyi vereséget jelentett. A sárga-kékek a harmadik fordulóban második vereségüket könyvelhették el, és a tabella nyolcadik helyére estek vissza.

Fortuna Liga, 3. forduló:
ŠKF Szered – FC DAC 1904 1-0 (0-0)
City Aréna, Nagyszombat, 140 nézőv.: Očenáš - Vorel, Jekkel, VAR: Marhefka
Gólszerzők:
Morong (62.)
Sárga lapok: Popović (49.), Haša (66.) ill.Vera (37.), Divković (40.), Balić (66.), Beskorovainyi (72.)
Szered: Iliev - Dias, Hurtado, Hučko  - Morong (Katunský 85.), Gatarić, Jureškin, Kadlec - Radić (Potoma 76.), Popović (Machuča 76.) - Haša (Michalík 86.)
DAC: Jedlička - Kružliak , Beskorovainyi, Brunetti – Vera (Moumou 58.), Balić (Veselovský 84.), Njie (Rymarenko 58.), Schäfer, Ciganiks - Divković (Sharani 84.), Taiwo

Megosztás
Címkék