Slovnaft Cup: A második ligás Besztercebánya lesz a DAC negyeddöntős ellenfele

2021. április 8., 19:04
Ondik Gábor

Csütörtökön kisorsolták a Szlovák Kupa negyeddöntőinek párosításait. Mint arról korábban beszámoltunk a DAC könnyed sikerrel jutott tovább a Rózsahegy elleni nyolcaddöntős párharc során. A sárga-kékek jövő heti ellenfele a legjobb nyolc között a másodosztályban érdekelt Besztercebánya lesz.

Fotó: dac1904.sk

A dunaszerdahelyi sárga-kékeknek sikerült visszavágni a Rózsahegynek a tavalyi elődöntős kiesésért, és egy sima győzelemmel 3-1-re legyőzték a liptói együttest. A csütörtöki sorsolás után kialakult a negyeddöntő párosítása is, a sárga-kékek ellenfele a legjobb nyolc között a másodosztályban szereplő MFK Dukla Besztercebánya lesz.

A Stanislav Varga által irányított gárda hétvégén közel fél év után vesztette el vezető pozícióját a második ligában, miután vereséget szenvedtek a szintén feljutásra pályázó Liptószentmiklóstól, akik az élre álltak.

A sága-kékek szurkolói számára ismerős lehet a Besztercebánya, hiszen korábban 46 alkalommal is megmérkőztek a dunaszerdahelyiek a Duklával, ráadásul a Besztercebánya csapatkapitánya a DAC korábbi támadója Róbert Polievka.

A versenykiírás alapján minden fordulót követően sorsolással döntik el a párosok összetételét. Az időpontok hiánya miatt, semelyik mérkőzést sem lehetséges elhalasztani. Ha az egyik csapat nem áll ki a találkozóra, akkor az ellenfele játék nélkül jut tovább, számol be róla a dunaszerdahelyi klub hivatalos honlapján.

A negyedöntők hivatalos játéknapjai április 13. és 14., a továbbjutás sorsa pedig egy találkozón dől el.

A Slovnaft Cup negyeddöntőinek párosítása:
ŠK Slovan – Pozsonyligetfalu (II.)
FC Vion Aranyosmarót - MŠK Zsolna
MFK Besztercebánya (II.) - FC DAC 1904
FC Kassa (II.) - AS Trencsén

Kövesse facebook oldalunkat is!