Sikeres volt a DAC új edzőjének bemutatkozása

2021. április 24., 16:40
Ondik Gábor

A felsőházi rájátszás hatodik fordulójával folytatódott a szlovák élvonalbeli bajnokság. A dunaszerdahelyi sárga-kékek idegenben az Aranyosmarót otthonában léptek pályára, immáron Bernd Storck nélkül, ugyanis a német szakember a hétközben közös megegyezéssel szerződést bontott a dunaszerdahelyi együttessel.

Fotó: dac1904.sk

A Fortuna Liga felsőházi rájátszásának hatodik fordulóját a DAC idegenbeli összecsapása nyitotta meg. A sárga-kékek az Aranyosmarót otthonában vendégeskedtek, Bernd Storck helyét a kispadon eddigi segítője Németh Antal vette át, valamint visszatért Dunaszerdahely két korábbi stábtag is, Gábriš Csaba erőnléti edző, valamint Martin Raška kapusedző is.

A DAC számára fontos volt a győzelem, ugyanis a Nagyszombat öt pontra megközelítette a sárga-kékeket. A sárga-kékek magyar futballistái nélkül léptek pályára, csupán a cserekapus Veszelinov Dániel volt ott a kispadon. A kezdőben lényeges változás nem történt, csupán Jannik Müller került ki a kezdőből.

A találkozó első negyedórája kiegyenlített játékot hozott komolyabb gólszerzési lehetőség nélkül. A 16. percben a hazaiak dolgozták ki az első nagy lehetőséget, egy beadás után Kružliak fejelt rossz helyre, ami után Martin Tóth a felsőlécet találta el. A DAC játékán érződött az edzőváltás, a játékosok nem igazán tudtak mit kezdeni a hazai együttessel. Az első félidőben a DAC komoly gólhelyzetet nem is tudott kialakítani. A sárga-kékek rengeteg hibával játszottak, nagyon sok labdát eladtak a DAC játékosai. Az első játékrészben komoly csata folyt kevés gólhelyzettel, így nem is született gól az első félidőben.

Szünetről visszatérve már komoly lehetőségek is akadtak a DAC előtt. A sárga-kékek a második félidő elején gyorsan előnybe kerültek, Njie kiváló kiugratása után Ramirez került százszázalékos ziccerbe, amit gólra is váltotta góllövőlista éllovasa. A sárga-kékek venezuelai támadója szezonbeli 16. gólját szerezte a bajnokságban.

A gól után megélénkült a játék és a DAC előtt akadtak komoly lehetőségek, egy perccel a gól után Nebyla próbálkozását védte nagy bravúrral Chovan, majd Divković távoli próbálkozása után óriási bravúrral védett ismét a hazaiak kapusa. A második félidőben futószalagon érkeztek a szerdahelyi lehetőségek, az 55. percben Andzouana növelhette volna kettőre a sárga-kékek előnyét, de a kapufa megmentette a hazaiakat az újabb góltól.

Ezt követően a hazaiak próbáltak reagálni a kialakult helyzetre és Ľuboš Benkovský a hazaiak mestere kettős cserével próbálta felpörgetni csapata játékát. A cserék után a hazaiak előtt is akadtak lehetőségek, a dunaszerdahelyi védelem azonban jól védekezett. Negyedórával a vége előtt egyenlítési lehetőség adódott a hazaiak előtt, Moško elől az utolsó pillanatban mentett a szerdahelyi védelem. A hajrában az eredmény már nem változott, Ramirez villanásával a sárga-kékek három ponttal távoztak az Aranyosmarót otthonából és megerősítették második helyüket a tabellán.

Győzelmével a DAC sorozatban hatodik idegenbeli sikerét könyvelhette el az Aranyosmarót otthonában. A sárga-kékek ideiglenesen hét pontra megközelítették a pozsonyi Slovant, a pozsonyiak vasárnap a Zsolna otthonában játszanak rangadót.

Fortuna Liga, felsőházi rájátsás (bajnoki címért), 6. forduló:
FC ViOn Aranyosmarót - FC DAC 1904 0-1 (0-0)
FC ViOn Stadion, Aranyosmarót, zárt kapuk mögött, v.: Očenáš
Gólszerzők: Ramirez (50.)
Sárga lapok: Haspra (35.), Menich (81.) ill. Ramirez (83.)
Aranyosmarót: Chovan – Haspra (Mihálik 89.), Moško (Orávik 82.), Menich, Pintér – Hrnčár, Grozdanovski (Ďubek 61.), Tóth, Šmatlák (Kyziridis 61.) – Sloboda – Balaj.
DAC: Jedlička - Sommer, Kružliak, Beskorovainyi, Davis - Njie – Nebyla (Müller 89.), Balić - Divković (Blackman 75.), Ramirer, Andzouana (Moumou 66.)

Kövesse facebook oldalunkat is!