2022. május 6., 09:38

Schäfer András: Nagyon bizakodó vagyok a jövőt illetően

A magyar válogatott és az Union Berlin kiválósága, Schäfer András felépült a koronavírusból és már a hétvégén pályára lépne, csapatával pedig megcélozzák a nemzetközi kupaszereplést, ami persze nem csak a berlini együttesen múlik.

Schäfer András
Fotó: fc-union-berlin.de

Schäfer András, a DAC korábbi kiválósága felépült a koronavírus-fertőzésből és tervei szerint, valamint az edzői stáb jelzése alapján már akár a hétvégi Freiburg elleni bajnokin pályára léphet.

“Jól vagyok, de csak kettőt edzettem. Érzem, hogy egy hetet kihagytam, otthon feküdtem. Tudtam volna otthon edzeni, de külön kérték, ne tegyem, mert ha korán nekiállok, az nagyon veszélyes lehet és többet is ki kell hagyni, így betartottam az utasításokat. Az első négy nap nem csináltam semmit, az utolsó három napra hoztak nekem egy biciklit, azon tudtam kicsit mozogni, de azért nem olyan volt, mint a többiekkel a pályán” – mondta a válogatott középpályás az M1 aktuális csatornának.

A 23 esztendős középpályás két kemény edzésen is túl van és bízik, hogy a hétvégére jó formában várhatja a Salli Rolandot is foglalkoztató Freiburg elleni sorsdöntő mérkőzést.

Az Union Berlin jelenleg a hetedik helyen áll a német Bundesligában, a nemzetközi kupaszerepléshez pedig a legjobb hatban kellene végezniük Schäferéknek.

“Először a 40 pont volt a cél, utána a kupaszereplés, amit egy győzelemmel be is biztosíthatnánk. Akkor járunk a legjobban, ha mind a két meccset megnyernénk” – mondta a tizenhétszeres válogatott labdarúgó az M1-nek.

Április 23-án, a Lipcse elleni bajnokin volt először kezdő a Bundesligában a magyar futballista, így a csapat vezetői sem örültek neki, hogy megbetegedett, de próbálták pozitívan felfogni az egészet.

Sajnáltam, hogy most esek ki, amikor reális esélyem lett volna, hogy az utolsó három meccsen kezdő legyek. De az is kellemes visszajelzés, hogy két edzés után úgy számolnak velem, kerettag lehetek a hétvégén. A bajnokság ritmusát fokozatosan veszem fel, nagyon bizakodó vagyok a jövőt illetően“

– konstatálta helyzetét a 23 esztendős középpályás.

A berliniek magyar válogatott játékosa a közelgő Nemzetek Ligája találkozókat is türelmetlenül várja.

 Nagyon várom már ezeket a találkozókat, az sem igazán zavar, hogy emiatt rövidebb lesz a nyári szünet. Ez legyen a legrosszabb, ha ezzel jár, akkor még 15 évig ne legyen nyári szünetem”

– árulta el az M1-nek az Union Berlin magyar válogatott futballistája Schäfer András.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.