2022. május 27., 22:05

Sárga-kék siker! A DAC idén is kiharcolta a nemzetközi kupaszereplést

A szezon legfontosabb mérkőzése várt péntek este a dunaszerdahelyi DAC-ra. A csallóközi együttes a Trencsén csapatát fogadta a MOL Arénában, a találkozó tétje az európai kupaporondra való kijutás volt.

DAC-Trencsén
Fotó: TASR

A sárga-kékek a tabella negyedik helyén zárták a felsőházi rájátszást, mivel a Nagyszombat megnyerte a kupát és a dobogón végzett, ezáltal a negyedik kupainduló kilétéről rájátszás útján döntöttek, amiben a DAC is részt vehetett.

A sárga-kékek kedden a nemzetközi kupaszereplésért zajló rájátszás elődöntőjében az újonc Liptószentmiklóst magabiztos győzelemmel 4-2-re legyőzték, így egy lépésre kerültek a Konferencia Ligától. Joao Janeiro kezdőjében a keddi mérkőzéshez képest mindössze egy változás történt, Szánthó Regő helyére Andzouana került. A portugál összeállításában így ezúttal két magyar játékos kapott lehetőséget, Veszelinov Dániel a kapuban, míg végleg a DAC-hoz szerződőd Balogh Norbert is a kezdőben kapott lehetőséget, a kispadon pedig Szánthó Regő várta a lehetőséget.

A DAC nagy lendülettel kezdte a mérkőzést és a találkozó második percében Verlinden beívelése után Brunetti került nagy helyzetbe, azonban a vendégek kapusa nagy bravúrral hárítani tudta a brazil fejesét. A hazaiak az első negyedórában aktívabbak voltak a trencséni együttesnél és több veszélyes gólszerzési lehetőséget is kialakítottak Iliev kapuja előtt. A nyolcadik percben Balogh előtt ott volt a lehetőség, hogy megszerezze a találkozó első gólját, de a magyar támadó nem találta el a kaput. Az első negyedóra végén a héten szerződést hosszabbító Balogh fejelhetett kapura, de ebből sem született gól.

A 22. percben újabb nagy dunaszerdahelyi lehetőség maradt ki, a trencséni védők megingását kis híján Dimun használta ki egy jól helyezett lövéssel, de ezúttal a kapufa mentette meg góltól a vendégeket. Nem sokkal később a Trencsén is komoly gólszerzési lehetőséget szalasztott el, az idei szezon gólkirálya Jakub Kadák durrantott  Veszelinov kapuja mellé. A hazaiak nyomása a 26. percben meghozta az eredményét és egy szögletet követően Balogh készítette le lövésre Kružliaknak a labdát, a sárga-kékek csapatkapitánya pedig állítgatás nélkül a hálóba bombázott.

A dunaszerdahelyi vezetés megszerzése után a trencséniek azonnal váltottak és többet is támadtak, a 32. percben Azango lövését kellett Veszelinovnak védenie, majd a kipattanót követően a hazai védők takarítottak. Fél perc sem telt el és Veszelinovnak már a második nagy védést kellett bemutatnia, ezúttal is Azango próbálkozott, de most sem tudott túljárni a fiatal magyar hálóőr eszén. Az első félidő hajrájában Krstović szerzett labdát az ellenfél tizenhatosa előtt, amiből a hazaiak kis híján megduplázták előnyüket, de végül Iliev mentett bravúrral, majd az ismétlésnél Balogh próbálkozását blokkolták a trencséni védők.

Fordulást követően a játékrész rögtön egy komoly hazai gólszerzési lehetőséggel indult, Nebyla közeljárt a második dunaszerdahelyi gólhoz, de végül centikkel kerülte el lövése a vendégek kapuját. Az idő előrehaladtával a vendégek egyre többet veszélyeztették Veszelinov kapuját, a trencséniek legaktívabb játékosa Azango volt, aki többször is célba vette Veszelinov kapuját. Húsz perccel a rendes játékidő vége előtt a csereként beálló Ikoba fejesét Veszelinov nagy bravúrral védte.

A nagy trencséni nyomásnak a 72. percben gól lett az eredménye, egy szöglet után a nagyon aktív Azango egy remekül eltalált átlövéssel kiegyenlített. A trencséni gól kissé megfogta a hazai együttes, sokáig nem is tudtak helyzetbe kerülni a sárga-kékek. Hat perccel a vége előtt Iliev elkéesett belépője után döntőnek bizonyuló pontrúgáshoz jutott a hazai együttes. A megítélt pontrúgás után a hazaiak pedig ismét előnybe kerültek, ezúttal Krstović talált a trencséni kapuba, ami győzelmet is jelentette a dunaszerdahelyi együttesnek.

Győzelmével a DAC sorozatban ötödik alkalommal harcolta ki a nemzetközi kupaindulást, a sárga-kékek az Európa Konferencia Liga selejtezőjében indulhatnak a következő kupaidényben.

Rájátszás a Európa Konferencia Ligáért, döntő:
FC DAC 1904 Dunaszerdahely – AS Trencsén 2-1 (1-0)

MOL Aréna, Dunaszerdahely, 5257 néző, v.: Kružliak - Hancko, Pozor
Gólszerzők: Kružliak (26.), Krstović (85.)  ill. Azango (72.)
Sárga lapok: Krstović (40.), Verlinden (45.), Nebyla (52.), Dimun (84.) ill. Ilievv (84.), Stojsavljević (84.)
DAC: Veszelinov - Blackman, Kružliak, Brunetti, Ciganiks - Dimun, Nebyla – Andzouana (Davis 58.), Balogh (Moumou 73.), Verlinden - Krstović (Sharani 89.). Vezetőedző: Joao Janeiro
Trencsén: Iliev - Yem, Stojsavljević, Pirinen, Kozlovský - Bainović - Azango, Kadák, Hollý (Lavrinčík 66.), Kmeť (Soares 46.) - Kupusović (Ikoba 66.). Vezetőedző: Juraj Ančic
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.