2023. február 18., 09:36

Rózsahegyi segítség a DAC-nak, Domonkosék legyőzték a Spartakot

A szlovák labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) 20. fordulója péntek este a Nagyszombat-Rózsahegy bajnokival vette kezdetét. A DAC nagy riválisa győzelem esetén ideiglenesen megelőzte volna a dunaszerdahelyi alakulatot a tabellán, viszont a liptói együttes nem kis meglepetésre három ponttal távozott Nagyszombatból.

Trnava-Ruzomberok
Fotó: TASR

Péntek este kezdetét vette a szlovák labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) 20. fordulója. A tabella harmadik helyén álló Nagyszombat a Rózsahegyet látta vendégül, a piros-feketék győzelem esetén megelőzhették volna a dunaszerdahelyi sárga-kéket és feljöhettek volna a tabella második helyére. Peter Struhár védencei azonban fegyelmezett játékkal meglepték a Nagyszombatot és három ponttal távoztak a City Arénából. Ez pedig nagy esély a DAC előtt, hogy öt pontra növeljék előnyüket Nagyszombat előtt, persze ehhez Kalmáréknak nyerniük kell Zemplénben.

A találkozón hat korábbi DAC-játékos is pályára lépett, mindkét csapatban 3-3 futballista. A Nagyszombat színeiben Kristián Koštrna és Abdulrahman Taiwo kezdett, míg az előző fordulóban jubiláló Iván Alex a 65. percben állt be csereként.

A Rózsahegy három felvidéki magyar játékosa közül Malý Matuš kezdett, míg Domonkos Kristóf és Kelemen Marko is csereként állt be. A mérkőzés első félideje nem hozott gólt, hiába játszott nagy fölényben a Spartak nem tudták értékesíteni helyzeteiket. Fordulást követően a liptóiak azonnal változtattak és sérülése után visszatérő Domonkos Kristóf a második tavaszi fordulóban is csereként lépett pályára, most egy teljes 45 percet kapott. A vendégek pedig a második félidő elején meg is szerezték a vezetést Tomaš Bobček góljával, aki a második tavaszi fordulóban is betalált. A Spartaknak egyre sürgetőbb lett és a 65. percben Iván Alex is beállt, de a hazaik nem tudtak gólt szerezni.

Kilenc perccel a lefújás előtt pedig Martin Chrien megduplázta a vendégek előnyét, amire a piros-feketéknek már nem volt válasza. A Rózsahegy meglepetésre két góllal legyőzte a Nagyszombatot saját otthonában és Domonkosék megerősítették ötödik helyüket a tabellán és pontszámban beérték a Zólyombrézó együttesét.

Fortuna Liga, alapszakasz, 20. forduló:
FC Spartak Nagyszombat – MFK Rózsahegy 0-2 (0-0)

City Aréna, Nagyszombat, 2279 néző, v.: Glova - Bednár, Vorel
Gólszerzők: 55. Bobček, 81. Chrien
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.