2021. április 12., 19:01

Rossz hírek érkeztek Kalmár Zsolt hétfői térdműtéte után

Rossz híreket hozott a DAC csapatkapitányának Kalmár Zsoltnak mai térdműtétje, erről a dunaszerdahelyi sárga-kékek hivatalos honlapjukon számoltak be.

Fotó: fcdac.sk
Kalmár Zsolt

Kalmár Zsolt tegnap még jó kedvvel hagyta el a MOL Arénát. A sárga-kékek csapatkapitánya a DAC-Slovan rangadó előtt Ivan Kozák, a Ligás Klubok Uniójának elnöke és Világi Oszkár klubtulajdonos kezéből átvehette a Fortuna Liga 2020-as legjobb játékosának járó trófeát. „Ez az egész eddigi pályafutásom legszebb és legértékesebb díja” - mondta a rangadó előtt Kalmár Zsolt, aki sérülése miatt nem léphetett pályára.

Mint ismert a DAC csapatkapitánya a magyar válogatott Andorra elleni világbajnoki selejtezőjén szenvedett súlyos sérülést. A válogatott futballista azzal a ténnyel távozott Dunaszerdahelyről, hogy ma délelőtt Budaörsön Dr.Majzik Ernő megműti a sérült térdét, majd következik a rehabilitáció, és fél éven belül újra a pályán láthatjuk. A körülmények azonban nem így alakultak.

„Sajnos nincsenek jó híreim. A mai műtét során kiderült, hogy a keresztszalagom nagyobb része is megsérült, amit az MRI vizsgálatok nem mutattak ki. Így azt is műteni kell majd, ezért a mai beavatkozás során kitisztították a térdemet. Jelenleg az elsődleges feladatom az, hogy a gyulladást levigyem a térdemről. Délután már haza is jöhettem a klinikáról, szombaton megyek ellenőrzésre, amikor a varrásokat is kiveszik. Ezt követően, nagyjából két-három hét múlva megműtenék az oldalsó- és a keresztszalagomat is. Ezáltal a felépülésem a vártnál sajnos még hosszabb lesz. Amennyiben minden jól megy, akkor is csak október, november tájékán tudok százszázalékos edzésmunkát végezni” - informálta a DAC hivatalos honlapját Kalmár Zsolt.

Megosztás
Címkék