Ronaldinho újra Brazíliában, "a varázsló visszatért"

2020. augusztus 26., 12:13
ma7 | MTI

Ronaldinho, a brazilok korábbi klasszis labdarúgója és fivére elhagyta Paraguayt és hazaérkezett Brazíliába.    

Ronaldinho
Fotó: TASR / AP

A páros - amely közel fél évet töltött börtönben, illetve házi őrizetben Asunciónban - Rio de Janeiro nemzetközi repülőterére érkezett egy magángéppel, erről a helyi televízió is beszámolt. Miközben az ex-futballistát újságírók vették körül, egy szurkoló azt kiáltotta, hogy "a varázsló visszatért".

A testvérpárt március elején vették őrizetbe a paraguayi fővárosban, miután hamis útlevéllel érkeztek a közép-amerikai országba. Tettükért előbb letartóztatták és börtönbe zárták őket, majd április elején 1,6 millió dollár óvadék fejében házi őrizetbe kerültek át és egy asuncióni luxushotelben helyezték el őket.

Hétfőn aztán a bíró úgy döntött, hogy Ronaldinho "személyisége és viselkedése" nem jelent veszélyt a társadalomra, ezért szabad lábra helyezte őt a testvérével együtt. A brazil sztár elfogadta a feltételeket, ennek értelmében neki 76 ezer eurónak, míg testvérének 93 ezer eurónak megfelelő összeget kell kártérítésként fizetnie. Emellett Brazíliában háromhavonta meg kell jelenniük majd a bíróságon - Ronaldinhónak egy éven, fivérének két éven keresztül.

A 40 éves Ronaldinho, aki a brazil válogatottal világbajnoki címet szerzett, több klubcsapatot is erősített karrierje során, így Európában a Paris Saint-Germainben, az FC Barcelonában és az AC Milanban, illetve odahaza többek között a Gremióban és a Flamengóban futballozott. A nemzeti együttesben 97 alkalommal szerepelt és 33-szor volt eredményes.

Kövesse facebook oldalunkat is!